меня укусила собака

меня на улице за ногу укусила собака .Собака домашняя,но не привитая. В результате укуса-рана на ноге и порваны брюки.Я был у врача и  написал заявление в полицию ,приложил справку от врача. .Полиция составила административный протокол за ст.154 ч2.КУпАП и направила материалы в суд. Через неделю назначено заседание "Порушення правил тримання собак і котів". Но повестку я не получал.Должен ли суд уведомить меня о заседании?И могу ли я в этом заседании заявить о материальном ущербе?Если да,то что для этого надо с моей стороны?

02.06.2021 17:51 968

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
725 відгуків (724 +) (1 -)
Консультацій: 1899
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрый день.

Да, суд должен оповестить Вас о дате слушания (ст. 277-2 КУпАП )

Вы как потерпевший имеете право заявить о возмещении материального ущерба 

Согласно ст. 40 КУпАП:  Покладення обов'язку відшкодувати заподіяну шкоду

Якщо у результаті вчинення адміністративного правопорушення заподіяно майнову шкоду громадянинові, підприємству, установі або організації, то адміністративна комісія, виконавчий орган сільської, селищної, міської ради під час вирішення питання про накладення стягнення за адміністративне правопорушення має право одночасно вирішити питання про відшкодування винним майнової шкоди, якщо її сума не перевищує двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а суддя районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду - незалежно від розміру шкоди, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті.

Коли шкоду заподіяно неповнолітнім, який досяг шістнадцяти років і має самостійний заробіток, а сума шкоди не перевищує одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, суддя має право покласти на неповнолітнього відшкодування заподіяної шкоди або зобов'язати своєю працею усунути її.

В інших випадках питання про відшкодування майнової шкоди, заподіяної адміністративним правопорушенням, вирішується в порядку цивільного судочинства.

Для того, чтобы суд решил вопрос о возмещении материального ущерба, Вам необходимо вместе с ходатайством (заявлением) подать в суд подтверждающие документы: чеки на мед услуги, на медикаменты, перевязочные материалы и т.д. Если в результате правонарушения, у Вас также повреждена одежда, вам нужно предоставить чеки ( если остались при покупке), подтверждающие размер нанесенного Вам ущерба.

Если у Вас возникли дополнительные вопросы, обращайтесь marina.bekalo@gmail.com

С уважением,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram