невідповідність зазначених у декларації та фактичних доходів за 2020 рік

Доброго дня!невідповідність зазначених у декларації та фактичних доходів за 2020 рік
Я працюю як ФОП, 3 група.

Отримав листа ДПІ про  виявленs за результатами перевірки невідповідністs зазначених у декларації та фактичних дохлодів за 2020 рік, без зазначення будь-яких деталей та подробиць, але із запрошенням надати роз`яснення до районної податкової інспекції.

Прошу допомоги у підготовці відповіді та/або запиту на роз`яснення (оскільки мені не відомо, про кі саме невідповідності йде мова, є лише здогадки) для усунення виявлених невідповідностей. 

Копію листа податкової готовий надати за необхідності.

Відповідь бажано підготоувати до 16 липня 2021.

Готовий до платних консультацій.

Дякую. 

12.07.2021 16:10 1180

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1600
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 
Як вбачається з запиту лист від ДПІ містить посилання проведення перевірки. Але фактично перевірка не проводилась, а ви отримали лише запит на уточнення інформації. Не надання відповіді на такий запит протягом 15 днів з моменту вручення тягне за собою проведення позапланової перевірки.

Я б вам порадив відвідати особисто податкову або хоча б спробувати зв'язатись з виконавцем запиту (як правило контактний телефон в низу листа залишає особа яка цей запит виконала). Чому особисто або по телефону тому що на письмовий запит будуть відповідати до 30 календарних днів і ви просто не встигнете надати пояснення в строки визначені ПКУ. 

Хочу звернути увагу що, відповідно п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України запит на надання пояснень повинен містити чіткий предмет інформації, а саме суть невідповідності та перелік необхідної інформації. В іншому випадку (як у вашому випадку) призначення перевірки буде протиправним.

В такому випадку у вас виникне право оскарження наказу про призначення перевірки шляхом подання відповідного позову. З позитивною практикою ВС можна ознайомитись за посиланням (https://reyestr.court.gov.ua/Review/87929522)

У випадку якщо ви все не встигнете отримати інформацію необхідну для підготовки пояснень і розпочнеться перевірка, то ви зможете заперечувати факти розбіжностей в ході позапланової перевірки. Якщо ж ваші доводи в ході проведення перевірки не приймуть то відповідно п. 86.7 ст. 86 Податкового кодексу у разі незгоди платника податків або його представників з висновками перевірки чи фактами і даними, викладеними в акті (довідці) перевірки (крім документальної позапланової перевірки, проведеної у порядку, встановленому пп. 78.1.5 п. 78.1 ст. 78 ПК), вони мають право протягом 10 днів подати заперечення на акт та результати перевірки. 

Мені для підготовки пояснень потрібна інформація, яка стала предметом перевірки та в чому саме полягає невідповідність звітності та фактичних доходів.

Якщо ви все ж наполягаєте на підготовці запиту на отримання інформації щодо встановлених податковою розбіжностей то мені необхідно ознайомитись з текстом запиту який вам прийшов. На жаль ви його мені так і не надіслали на пошту, а час запиту на консультацію вже спливає. Пришліть копію запиту на пошту law.help@ukr.net підготую письмовий запит. 

Якщо маєте додаткові питання або необхідно буде все ж написати пояснення та/або заперечення звертайтесь на пошту вказану вище. 

Бажаю успіху!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram