Перерахунок пенсії

Здравствуйте, подскажите пожалуйста про пререрасчет пенсии работающему пенсионеру, за 24 месяца. Если не учтена зарплата а только стаж при этом пенсию уменшили на 2 гривны, при высокой зарплате есть ли возможность добится правильного перерасчета с помощью юриста? Какиедальнейшие действия? В ПФУ подала уже 4 запроса, все без изменений. Благодарю.

14.07.2021 16:04 1139

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
299 відгуків (298 +) (1 -)
Консультацій: 994
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго дня.
Щодо ваших питань повідомляю наступне.
Причину виплати пенсії після перерахунку у меншому розмірі ви можете дізнатись безпосередньо у пенсійному фонді.
Для цього вам потрібно написати їм листа із зазначенням усіх обставин здійснення перерахунку та попросити їх надати інформацію щодо причин зменшення розміру пенсії після перерахунку.
Якщо на ваш лист пенсійний фонд відмовиться надавати інформацію чи надасть її не у повному обсязі, ви можете звернутися до адвоката і попросити його підготувати адвокатський запит щодо необхідної вам інформації.
Інформацією щодо причин виплати пенсії у меншому розмірі володіє лише пенсійний фонд. Обов'язково попросіть надати інформацію щодо того, що саме і як саме вони враховували при здійсненні перерахунку пенсії.
Раджу спілкування з пенсійним фондом здійснювати у письмовій формі аби потім, за потреби, використати таке листування у суді як доказ.

Щодо перерахунку пенсії, то заяву можна подавати кожні два роки. При цьому факт отримання вами заробітної плати у більшому розмірі має зумовлювати збільшення розміру пенсії.

Так, за допомогою юриста можна домогтися правильного перерахунку пенсії, але для цього потрібно проаналізувати всю ситуацію комплексно.


У випадку наявності уточнень можете звертатись за контактами у профілі чи безпосередньо на сайті.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram