Якщо ФОП (3 група єдиного податку) не може сдати декларацію

Не можу здати звіт за 2 квартал. Приходить квитанція 2: "Документ не відповідає всім вимогам електронного документа, оскільки виявлено недостовірність обов`язкового реквізиту щодо інформації про додатки, що додаються до Декларації та є її невід`ємною частиною (не подано Додаток 1 або не зазначено позначку щодо його подання або у Додатку 1 у розділі 4 зазначено податковий (звітний) період, що уточнюється, який не співпадає із податковим (звітним) періодом. Перевірено на підставі п.48.3 ст.48, п.49.3, п.49.8 ст.49, п.296.3 ст.296 Податкового кодексу України".

Але я подаю декларацію разом з додатком 1 "відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску"

В декларації ставлю позначку, що подаю додаток. податковий період у додатку співпадає з податковим періодом.

Найманих працівників немає.

29.07.2021 11:39 2955

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1598
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Додаток 1 до декларації за другий квартал ФОПи 3 групи ЄП не подають.

Відповідно до роз’яснення податківців  (підкатегорія 201.06.02), ФОП третьої групи вперше подають Додаток 1 у складі Декларації за IV квартал 2021 року у термін до 09 лютого 2022 року. Позиція грунтується на абзаці п’ятому частини восьмої ст. 9 Закону про ЄСВ, у якому зазначено, що періодом, за який ФОП подають звітність з ЄСВ до контролюючого органу (звітним періодом), є календарний рік. Закон про ЄСВ, звісно, має більшу силу, ніж Наказ №752 (яким затверджено нову форму звіту) оскільки він визначає саме звітний період, а наказ лише форму звітності я підзаконний НПА.

А тому, коли складаємо декларацію за 2 квартал 2021 року, в основній частині декларації показуємо дохід за квартал, а Додаток 1 (хоч він і є невід’ємною частиною декларації, як це зазначено в її формі!), поки що не складаємо та не подаємо. Така сама ситуація буде і в декларації за 9 місяців. 

Спробуйте подати без додатку 1 оскільки звітний період ФОП 3 група по ЄСВ в силу ЗУ про ЄСВ дійсно не буде відповідати в додатку бо такі ФОПи не звітують по ЄСВ поквартально. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram