В лагере мальчик пошутил, что изнасилует девочку. Родители девочки хотят писать заявление.

Я руководитель детского лагеря. Поступила Жалоба от одного из родителей, что кто-то из мальчиков в лагере сказал его дочери, что изнасилует ее. Несмотря на то, что мальчик утверждает, что это была глупая шутка, папа девочки настаивает, чтобы мы вызвали полицию и написали заявление иначе он будет писать заявление на нас за сокрытие преступления. На сколько правомерные требования родителя, кто должен писать заявление, на кого, и что посоветуете в такой ситуации? Возраст девочки - 11 лет, мальчика - 13 лет. На всякий случай, типовой договор с родителем и организатором лагеря прикрепил к вопросу.

06.08.2021 08:42 1027

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1598
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 

В першу чергу, чинне законодавство не передбачає відповідальності за не повідомлення про вчинення кримінального правопорушення іншою особо. А приховання злочину полягає в активних діях які ви не вчиняли. 

Вашому випадку, я вам раджу не звертатись до поліції, бо це ваше право, не обов'язок, а викличте батьків хлопчика та дівчинки в їх присутності поговоріть з дітьми.

Батьку дівчинки поясність, що краще розібратись в ситуації без участі поліції оскільки в першу чергу для дітей такого віку спілкування з представниками правоохоронних органів є досить негативним для психіки. А спілкуватись будуть в першу чергу саме з ними, оскільки необхідно буде встановити дійсні наміри хлопчика та в якій обстановці було сказано слова погрози, від дівчини будуть відбирати пояснення чи дійсно вона цю погрозу сприйняла як реальну чи як жарт. Всі ці дії будуть проводити саме з дітьми в присутності батьків (за необхідності з дитячим психологом) і відповідати на питання повинні саме діти, а не батьки. І якщо він забажає все ж звернутись до поліції, то скажіть що це його право і якщо він бажає, щоб його дитина та він сам пройшов всю цю процедуру то нехай звертається, але самостійно. 

Якщо маєте додаткові питання звертайтесь. 

Бажаю успіху!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram