Міграційне право, перетин кордону РФ

Цікавлять питання стосовно перетину кордону Росії на сьогоднішній день:

1.Чи пропустять до Росії громадянина України з кримською пропискою але який не прямує до Криму а до російського міста.

2. Чи можливий перетин кордону РФ громадянином України який прямує до рідної тітки,громадянки Росії.

3. Чи пропустять громадянку України до РФ в якості супроводжуючого хворої,похилого віку людини яка їде до рідної сестри (Дочку з хворим батьком,який їде до рідної сестри).

16.08.2021 18:35 838

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1572
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня.

На сьогодні діє з урахуванням змін Розпорядження Уряду РФ "Про тимчасове обмеження в'їзду в Російську Федерацію іноземних громадян і осіб без громадянства, в тому числі прибувають з території Республіки Білорусь, а також громадян Республіки Білорусь" від 16 березня 2020 року N 635-р (далі - розпорядження) 

П. 2 Розпорядження має вичерпний перелік на яких не розповсюджується заборона в'їзду до РФ. з ним можна ознайомитись за посиланням https://docs.cntd.ru/document/564453451?marker=7DG0K9

1. Громадянина України не впустять до РФ на підставі кримської прописки, оскільки така підстава відсутня в п. 2 Розпорядження.

2. Перетнути кордон громадянин РФ не зможе з підстав прямування до рідної тітки громадянки РФ, оскільки в пп. 17 п. 2 Розпорядження не розповсюджуються обмеження на осіб, які є членами сім'ї (подружжя, батьки, діти, рідні брати і рідні сестри, дідусі, бабусі, онуки, усиновителі, усиновлені), опікунами та піклувальниками громадян Російської Федерації, за умови пред'явлення копії документа, що підтверджує ступінь споріднення або встановлення опіки (піклування). Тітка не входить до переліку членів сім'ї.

3. Батько який їде до рідної сестри зможе перетнути кордон з РФ на підставі пп. 17 Розпорядження, а щодо особи, що супроводжує Розпорядження не містить винятку. Супровід вами батька при поїздці до РФ відповідно до пп. 23 п. 2 Розпорядження можливий за умови що батько їде не до сестри, а на лікування в вашому супроводі, але відповіднодо до вказаного пп. необхідно надати документи на підтвердження стану здоров'я оскільки супроводжуючі особи допускаються для неповнолітніх пацієнтів і пацієнтів, які перебувають у стані середнього ступеня тяжкості або в тяжкому стані, а також при наявності інших медичних показань, зазначених приймаючої медичної організацією), при цьому відомості про пацієнта повинні бути спрямовані медичною організацією яка буде лікувати відповідно до алгоритму подачі заявок на в'їзд в Російську Федерацію іноземних громадян, у тому числі з метою отримання медичних послуг. 

На жаль, перелічені вами підстави не відповідають п. 2 Розпорядження, а тому опираючись на них ви не зможете перетнути кордон з РФ. 

Перегляньте перелік в п. 2 Розпорядження, можливо ви для себе знайдете підставу яка вам підходить та може бути документально доведена. 

Бажаю успіху. 

   

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram