Чи потрібна довіреність на авто при виїзді за кордон

Ми з чоловіком плануємо подорож в Угорщину, я власник авто, але при перетині кордону мій чоловік планує їхати за кермом. Мені потрібно оформити довіреність на авто на нього чи ні, так як я буду знаходитись в авто ?

17.08.2021 21:27 22966

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
419 відгуків (417 +) (2 -)
Консультацій: 1592
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Громадянин, який тимчасово вивозить за межі митної території України транспортний засіб, власником якого є інша особа (юридична або фізична), подає органу доходів і зборів у пункті пропуску через державний кордон:

- свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, разом з документом, що підтверджує право користування та/або розпорядження цим транспортним засобом або

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, видане підрозділом Державтоінспекції за бажанням цієї особи на період поїздки.

Документ, що підтверджує право користування та/або розпорядження транспортним засобом, не подається, якщо транспортний засіб, який належить декільком фізичним або юридичним особам (що підтверджується відповідним записом у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу), тимчасово вивозиться за межі митної території України одним із співвласників такого транспортного засобу.

Транспортний засіб, на яких власники виїжджають за кордон, повинні мати розпізнавальний знак України. Власники таких транспортних засобів перед виїздом зобов’язані укласти договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів.

Форми документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження транспортними засобами, і вимоги щодо їх посвідчення визначені Цивільним кодексом та Законом України «Про нотаріат» від 2 вересня 1993 року № 3425-XII.

Таким чином, довіреність потрібна незважаючи на те, що  власник як пасажир перетинає кордон в авто. 

бажаю успіху !

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram