Чи змінюється розмір податку від цільового призначення землі

Які податки буде сплачувати ТОВ  за земельну ділянку з цільовим призначенням(для будівництва та обслуговування будівель торгівлі). Та за ділянку з цільовим призначенням  (для обслуговування виробничих будівель).

02.09.2021 14:48 779

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
298 відгуків (297 +) (1 -)
Консультацій: 992
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго дня.

Відповідно до Податкового кодексу України платниками земельного податку є землекористувачі, власники земельних ділянок та власники земельних часток (паїв).

Якщо нормативно грошову оцінку земельних ділянок проведено (незалежно від місцезнаходження), то ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування - не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь - не менше 0,3 відсотка та не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, а для лісових земель - не більше 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.

 Ставка податку встановлюється у розмірі не більше 12 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності).

Якщо ж нормативно грошову оцінку не проведено, то ставка податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів або в межах населених пунктів, встановлюється у розмірі не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області, а для сільськогосподарських угідь - не менше 0,3 відсотка та не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області, а для лісових земель - не більше 0,1 відсотка від нормативної грошової оцінки площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області.

Однак, конкретні ставки по сплаті земельного податку встановлюються органами місцевого самоврядування так само як і пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території.

Відповідно вам потрібно ознайомитись із рішенням відповідного огану місцевого самоврядування щодо ставок сплати земельного податку.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram