медична комісія при зміні місця військового обліку

чи є правомірним скерування на медичну комісію особи, яка змінює місце проживання і приписку у воєнкоматі, є студентом і має право на відстрочку? (це все той же студент в академці, вчиться за кордоном)

07.09.2021 23:16 2706

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1598
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго вечора. 

Ст.  37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», взяттю на військовий облік призовників та військовозобов'язаних у районних (міських) військових комісаріатах підлягають громадяни України, які прибули з інших місцевостей (адміністративно-територіальних одиниць) України або з-за кордону на нове місце проживання.

Призовники та військовозобов'язані після прибуття до нового місця проживання зобов'язані в семиденний строк стати на військовий облік та не раніше ніж за три дні до вибуття з місця проживання знятися із зазначеного обліку.

Також є і інші підстави при яких призовники та військовозобов'язані в семиденний строк повинні особисто зявитись до військомату, а саме в разі зміни їх сімейного стану, стану здоров'я, місця проживання, роботи чи посади. 
Взяття на облік за новим місцем проживання здійснюється без проходження ВЛК. 

При цьому, законодавство не визначає зміну місця проживання як підставу для проходження медичного огляду та визначення ступеня придатності. Тому якщо саме зміну місця проживання визначено підставою для проходження ВЛК то таке скерування протиправне. 
Вимагайте постановки на облік без проходження медичного огляду. 

Бажаю успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram