Вимога сплатити заборгованість по внескам ОСББ

Отримала вимогу від адвокату (мабудь має договір на обслуговування ОСББ) сплатити заборгованість по внескам ОСББ або буде судовий позов. Сума зазначена у вимозі не відповідає сумі у квитанції (на одну й ту саму дату). Термін на виконання (оплату) вимоги 7 днів.  Питання: як правильно написати відповідь, у відповідності до закону України, з проханням пояснити чому різні суми у квитанції та вимозі. Чи повинен адвокат ОСББ надавати пояснення що до суми, яку він зазаначив до оплати. Як даний лист відправляти, як рекомендований? Терміни виконання вимоги за закону України (мені дали 7 днів), чи можливий  інший срок. Який срок на відповідь по листу у мене є. Дякую. 

27.09.2021 09:50 1407

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
298 відгуків (297 +) (1 -)
Консультацій: 992
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Враховуючи не надіслання вами самої вимоги, надаю відповідь виходячи із вказаної вами інформації.

 

Семиденний термін у вимозі, скоріше за все, зазначено у відповідності до частини другої статті 530 Цивільного кодексу України, якою передбачено, що «якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов`язок у семиденний строк від дня пред`явлення вимоги, якщо обов`язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.».

 

  1. Питання: як правильно написати відповідь, у відповідності до закону України, з проханням пояснити чому різні суми у квитанції та вимозі.

 

До такої відповіді не встановлено певних вимог, ви можете скласти її у довільній формі та у відповіді зазначити вимогу надати пояснення щодо причин розбіжностей у вимозі та квитанції.

 

  1. Чи повинен адвокат ОСББ надавати пояснення що до суми, яку він зазаначив до оплати.

 

В ідеалі він повинен надавати розшифровку сум.

Якщо у вимозі відсутня розшифровка сум, то ви у відповіді можете зазначити, що ви вимагаєте надати вам детальний розрахунок сум (періоди нарахування, спосіб нарахування і так далі).

 

  1. Як даний лист відправляти, як рекомендований?

 

Найкраще буде відправити відповідь цінним листом із описом вкладення, таку послугу надає Укрпошта.

 

  1. Терміни виконання вимоги за закону України (мені дали 7 днів), чи можливий інший срок. Який срок на відповідь по листу у мене є.

 

Семиденний термін вам надали, скоріше за все, на оплату вимоги.

Бажано надати відповідь у цей строк, вказавши у ній ваші контраргументи.

Як такого імперативного строку на відповідь законодавством не передбачено, тобто, якщо ви надасте відповідь в інший строк, то нічого не станеться, однак бажано надати її якнайшвидше.

 

Також раджу переглянути положення статуту щодо відповідальніс за порушення статуту та рішень статутних органів, а також статут в цілому.

У ньому може бути врегульовано питання направлення вимог членам ОСББ та порядок вирішення питань пов’язаних із цим.

Якщо у статуті це описано, то необхідно керуватись статутом.

 

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram