Як отримати сертифікат на земельний пай

Я до цього часу не звертався для отримання сертифікату на земельні паї. Куди мені звернутися,щоб отримати їх і які потрібно для цього документи? Чи можу я

звернутися через іншу особу тому,що я інвалід 1а групи(паралізований)?  

07.10.2021 16:43 1396

Консультація виконавця

Визнання права на земельну частку (пай) здійснюється в судовому порядку. Так, згідно положень Постанови Пленуму Верховного Суду України від 16 квітня 2004 року № 7 «Про практику застосування судами земельного законодавства при розгляді цивільних справ» член колективного сільськогосподарського підприємства (далі - КСП), включений до списку, що додається до  державного акта на право  колективної  власності на землю,  набуває права на земельну частку (пай) з дня видачі цього акта, і в разі його смерті права на земельний пай здійснюється  за нормами  ЦК, у тому числі й у випадку, коли з різних причин ця особа не отримала сертифікат на право на  земельну частку  (пай).

Отож, спочатку Вам або ж Вашому представнику необхідно буде звернутись до відповідної районної державної адміністрації з клопотанням про видачу сертифіката на земельний пай. До клопотання Ви можете додати максимум доказових матеріалів стосовно того, що Ви дійсно були членом КСП, а також копії паспортів, ідентифікаційних кодів (Вас та Вашого представника), довіреність. В разі отримання відмови потрібно буде звертатись до суду про незаконність відмови у видачі відповідних сертифікатів на паї.

В разі виникнення у Вас додаткових питань, звертайтесь на ел. адресу: naseko529@gmail.com. Додаткова консультація надається БЕЗКОШТОВНО.

Будьте здорові!

Хай щастить!

З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram