В реєстрі майнових прав на мені числиться спадкове майно, про яке мені нічого не відомо

При перегляді електронного реєстру нерухомого майна виявила що на мені числиться невідоме мені майно, а саме будинок отриманий у дарування у 2007р.
Відомості про цей будинок є в розділі `Відомості з реєстру прав власності на нерухоме майно`
Маю припущення що це власність моєї повної тезки підтягується під мій ІПП

Які мої дії для виправлення помилки?

12.10.2021 10:27 998

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
422 відгука (420 +) (2 -)
Консультацій: 1610
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 

По перше спробуйте в реєстрі здійснити окремо пошук по ПІБ та окремо РНОКПП (ідентифікаційний номер).Пошук в реєстрі працює за принципом часткового збігу і якщо вводити одночасно вводити два критерії пошуку РНОКПП та ПІБ, то пошук здійснюється за будь-яким із критеріїв.  Якщо по РНОКПП інформацію щодо цього будинку не знайде, то можете не переживати та нічого з цим не робити. 

Якщо ж інформація буде відображатись за критерієм пошуку РНОКПП то необхідно виправляти помилку реєстру в порядку ст. 37 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно" шляхом подання скарги до Територіального органу Міністерства юстиції України (міжрегіональні управління юстиції) за місцем знаходження майна щодо якого при реєстрації допущено помилку. Рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав можуть бути оскаржені до  територіальних органів МЮУ протягом 60 календарних днів з дня прийняття рішення, що оскаржується, або з дня, коли особа дізналася чи могла дізнатися про порушення її прав відповідною дією чи бездіяльністю. 

Необхідно звернути увагу, що розділ "Відомості з реєстру прав власності на нерухоме майно" є розділом старого реєстру нерухомого майна і для виправлення помилки необхідно буде реєстратору спочатку перенести запис до нового реєстру. 

Таким чином, спочатку спробуєте здійснити пошук лише за РНОКПП, якщо все одно будинок буде відображений, то готуєте та подаєте скаргу до Територіального органу Міністерства юстиції України (міжрегіональні управління юстиції) за місцем знаходження майна з зазначенням допущеної помилки державним реєстратором при реєстрації прав на будинок та описуєте характер помилки. Отримане рішення за результатами розгляду скарги Тер орган виконує самостійно. 

Якщо маєте додаткові питання звертайтесь. 

Бажаю Успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram