Заповнення додатку РІ до декларації з прибутку рядок 3.1.9

Державне підприємство передає на баланс неприбуткової організації будівлю. В бухгалтерському обліку залишкова вартість будівлі складає 31,2 млн грн, в тому числі 30млн переоцінена вартість. В податковому обліку залишкова вартість складає 1,4млн грн. Яку вартість неохідно врахувати при заповненні рядка 3.1.9?

26.11.2021 17:25 2308

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

       Доброго дня!

     Згідно статті 134 Податкового кодексу України (ПКУ) об'єктом оподаткування є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень цього Кодексу.

    Підпунктом 140.5.9. ПКУ передбачено, що фінансовий результат податкового (звітного) періоду збільшується  на суму коштів або вартості товарів, виконаних робіт, наданих послуг, безоплатно перерахованих (переданих) протягом звітного (податкового) року неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій на дату такого перерахування коштів, передачі товарів, робіт, послуг (крім неприбуткової організації, яка є об'єднанням страховиків, якщо участь страховика у такому об'єднанні є умовою проведення діяльності такого страховика відповідно до закону, та неприбуткових організацій, до яких застосовуються положення підпункту 140.5.14 цього пункту), у розмірі, що перевищує 4 відсотки оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.

     Рядок 3.1.9 саме й є коригуванням фінансового результату, отриманого у бухгалтерському обліку, тому й відображено в ньому повинно бути саме коригування витрат, відображених у бухгалтерському обліку, тобто порівнювати потрібно 4% оподаткованого прибутку попереднього звітного року із 31.2 млн. грн., а перевищення другого над першим відобразити у цьому рядку.

     З повагою, аудитор Бутник Ігор.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram