позов до суду з питання виплати коштів при незаконній ліквідації ДЮСШ

Доброго вечора, потрібна порада з наступного питання: працювала головбухом у спортивній школі, школа ліквідована 31.12.2020р. У судовому порядку рішення про ліквідацію відмінне 03.12.2021р, тобто школа  має працювати, але поки ,що все без змін (ми не працюємо ). Чи можу я звернутися до суду із позовною заявою про незаконне звільнення і оплату за час вимушеного прогулу(і в який термін)- стягнення з Хмельницької  РДА  на мою користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з «02» січня 2021 р. до дня поновлення на роботі(якшо такий наступить), адже весь цей час я працювала безкоштовно: проходила перевірки, які організація проходить при ліквідації , ведення казначейської звітності на протязі  даного року та іншої документації.

22.12.2021 19:35 897

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
724 відгука (723 +) (1 -)
Консультацій: 1899
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Доброго дня.

Я ознайомилась із рішенням суду. Ви можете оскаржити своє звільнення в судовому порядку, посилаючись на визнання судом ліквідацію незаконною.  Проте,  строки на  оскарження звільнення встановлені ст. 233 КЗпП.

Згідно до ст. 233 КЗпП, працівник може звернутися з заявою про вирішення трудового спору безпосередньо до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду в тримісячний строк з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у справах про звільнення - в місячний строк з дня вручення копії наказу (розпорядження) про звільнення.

Як вихід із ситуції, Ви можете спробувати поновити строки на оскарження наказу про звільнення посилаючись на вказане рішення суду, що одним  факт визнання незаконним рішення про ліквідацію тягне за собою визнання також і звільнення незаконним. 

Згідно до ст. 234 КЗпП,уразі пропуску з поважних причин строків, установлених статтею 233 цього Кодексу, районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд може поновити ці строки.

Разом із позовною заявою про визнання звільнення незаконним та поновленням на роботі, Ви можете просити суд також стягнути середній заробіток за весь час вимушеного прогулу, або подати окремий позов про стягнення цієї суми протягом 3-х років ( в межах  загального строку позовної давності).

Якщо у Вас виникли додаткові запитання, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram