Читаю потрібно мені встановлювати прро

Я психолог, 2група фоп. Консультую онлайн. Кошти надходять на розрахунковий рахунок для фоп. Але деколи клієнти висилають на карту. Гривневу чи swift переказом. Якщо вони за кордоном або їм складно вводити багато цифр (старенькі, хворі). Чи потрібно мені встановлювати прро з 1 січня 2022? Якщо так, то який? Я в цьому не розумію нічого.

28.12.2021 09:15 872

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

    Доброго дня!

    Згідно п. 14 ст.9 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/265/95-%D0%B2%D1%80/conv#n119)

реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

    Таким чином, якщо Ви навіть надаватимете номер картки, але саме підприємницьої картки (т.з. "ключ до рахунку"), а не картки звичайної фізособи, кошти все одно зараховуватимуться на Ваш підприємницький рахунок, то Ви маєте право не застосовувати РРО згідно п.14 ст.9 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

   Отримувати ж кошти від підприємницької діяльності на звичайну картку фізособи заборонено законодавством, і справа тут не тільки й не стільки в РРО, скільки у можливому бажанні податківців трактувати ці кошти, як отримані поза межами підприємноцької діяльності з відповідним оподаткуванням, а банківської установи - навпаки, вважати це порушенням використання рахунку фізособи, на який заборонено отримувати кошти від підприємницької діяльності.

     Якщо у Вас ще залишились питанная з цього приводу, можете написати audit.niko@gmail.com.

     З повагою, аудитор Бутник Ігор.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram