Чи можна виїхати за кордон на роботу якщо відкрите виконавче стягненя по заборгованості у бистро займ??

Було відкрито виконавче стягненя через заборгованісьть у компанії манівео, чи можу я виїхати за кордон на роботу??

22.01.2022 11:24 991

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
706 відгуків (705 +) (1 -)
Консультацій: 1864
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Доброго дня.

Наявність відкритого виконавчого провадження ще не означає, що Вам заборонений виїзд за кордон. Для того, щоб дізнатися точно, необхідно дивитися чи приймав державний виконавець постанову про тимчасове обмеження виїзду за кордон. Для цього необхідно за ідентифікатором доступу та номером виконавчого провадження зайти в реестр виконавчих проваджень та подивитися: https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors 

Щоб дізнатися про номер ВП та ідентифікатор доступу, треба зв'язатися  з державним виконавцем, він може скан постанови про відкриття виконавчого провадження надіслати електронною поштою, ці дані будуть в постанові.

В судовому реєстрі я перевірила, даних про відриті судові провадження про Вас немає: https://court.gov.ua/fair/ можете передивитися в пошуку в розділі "сторона по справі" вписавши свої повні дані. 

Разом з тим, згідно із скріншоту що Ви надіслали, виконавче провадження відкрито на підставі виконавчого напису нотаріуса.  Вони є незаконними та  скасовуються в судовому порядку. Якщо Ви подаете до суду позов про визнання незаконим та скасування виконавчого напису нотаріуса, то разом із позовом подается заява про забезпечення позову (про зупинення стягнення боргу та виконання виконавчого напису) і тоді всі обмеження, в тому числі і арешти рахунків державний виконавець припиняє. За цей час поки буде рішення суду та кредитор звернеться до суду із позовною заявою про стягнення боргу, пройде проміжок часу, Ви зможете виїхати за кордон. Проте, це можна зробити і зараз, але чи обмежений виїзд необхідно дізнатися якщо зайти до реєстру виконавчих проваджень.

Якщо у Вас виникли додаткові запитання, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram