Консультация по 190 статье УК Украины МОШЕНИЧЕСТВО

В части 3 статьи 190 ук украины, написано, что ее можно инкременировать при крупном размере (более 283тыс гривен). Так вот вопрос, представим, что существует трое потерпевших, каждый на 150 тысяч гривен, итого 450тыс гривен). Так вопрос, считается совокупность сумм потерпеших что бы применить 3часть или по отдельности каждый и тогда применяется часть 2?

02.02.2022 23:06 912

Консультація виконавця

Микола Лях
Юрист
У сервісі: 5 років
125 відгуків (122 +) (3 -)
Консультацій: 287

   Ответ на вопрос Вы можете найти в Уголовном процессуальном кодексе Украины (ст.ст. 334, 217 УПК Украины).

 Какую часть статьи 190 2-ю или 3-ю применить,  будет зависеть от определения суда в первом случае (ст. 334), и от решения прокурора во втором (ст.217).

 статья 334. Объединение и выделение материалов уголовного производства, при этом только определением суда.   

статья 217. Объединение и выделение материалов досудебного расследования.

     Обратите внимание, что

  1. Решение про объединение или выделение материалов досудебного расследования принимается прокурором, исходя из фабулы дела.   
  2. Решение прокурора про объединение или выделение досудебного расследования оспорить нельзя.

 

Ниже статья 334 и статья 217 языком оригинала (українською мовою)

Стаття 334. Об’єднання і виділення матеріалів кримінального провадження

  1. Матеріали кримінального провадження, у тому числі матеріали щодо кримінального проступку та щодо злочину, можуть об’єднуватися в одне провадження або виділятися в окреме провадження ухвалою суду, на розгляді якого вони перебувають, згідно з правилами, передбаченими статтею 217  цього Кодексу.

Стаття 217. Об’єднання і виділення матеріалів досудового розслідування

  1. У разі необхідності в одному провадженні можуть бути об’єднані матеріали досудових розслідувань щодо декількох осіб, підозрюваних у вчиненні одного кримінального правопорушення, або щодо однієї особи, підозрюваної у вчиненні кількох кримінальних правопорушень, а також матеріали досудових розслідувань, по яких не встановлено підозрюваних, проте є достатні підстави вважати, що кримінальні правопорушення, щодо яких здійснюються ці розслідування, вчинені однією особою (особами).
  2. Не можуть бути об’єднані в одне провадження матеріали досудових розслідувань щодо кримінального проступку та щодо злочину, крім випадків, коли це може негативно вплинути на повноту досудового розслідування та судового розгляду. У таких випадках розслідування злочину та кримінального проступку здійснюється за правилами досудового слідства. Положення глави 25цього Кодексу в такому разі не застосовуються
  3. У разі необхідності матеріали досудового розслідування щодо одного або кількох кримінальних правопорушень можуть бути виділені в окреме провадження, якщо одна особа підозрюється у вчиненні кількох кримінальних правопорушень або дві чи більше особи підозрюються у вчиненні одного чи більше кримінальних правопорушень.
  4. Матеріали досудового розслідування не можуть бути виділені в окреме провадження, якщо це може негативно вплинути на повноту досудового розслідування та судового розгляду.
  5. Рішення про об’єднання чи виділення матеріалів досудового розслідування приймається прокурором.
  6. Рішення про об’єднання чи виділення матеріалів досудового розслідування не може бути оскаржене.

Всего Вам хорошего .  С уважением Николай Лях

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram