Кредити, кредитний ліміт

Взяли кредитний ліміт у розмірі 3000 грн з кредитної карти банка Пумб. За 10 - 11 місяців кредит виріс до 22 000 грн. Хоча людина яка скористалась лімітом на карті вносила перші 2-4 платежі. Людина не вакцинована, без вакцинації ніде не може влаштуватись на роботу з гідной заробітной платой. Сам банк повідомив, що він передав справу своїм партнерам. Ціж партнери від банку, в телефоній розмові порекомендували їхати на заробіткі щоб віддати долг. Також банк не йде на зустріч, щоб віддали сумму ліміту 3000 грн. 

21.02.2022 10:52 847

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
734 відгука (733 +) (1 -)
Консультацій: 1854
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день. 

Вам встановили кредитний ліміт, а потім почали його збільшувати, в односторонньому порядку. Тіло кредиту, плюс відсотки, плюс комісія - от і виріс такий борг.

ПУМБ передав справу колекторам. Колектори зроблять виконавчий напис нотаріуса. Цей напис вони передадуть приватному (або державному) виконавцю, який в свою чергу відкриє виконавче провадження, заблокує рахунки та при наявності офіційної роботи буде стягувати по 20% з кожної зарплати. 

Виконавчий напис можна буде скасувати в суді, і відповідно закрити виконавче провадження, з видаленням запису з реєстру боржників. 

Але після цього теоретично колекторська компанія може сама звернутися до суду з позовом про стягнення заборгованості. Тоді прийдеться відбиватися. ПУМБ нараховує в платежах незаконну комісію, яку потрібно буде оскаржити.

Щодо домовленості з приводу закрити питання за 3000 грн., то на жаль на це ніхто не піде. Відсутність роботи - не являється підставою для скасування боргу. Все прийдеться вирішувати в судовому порядку. Але лякатися не треба- як тільки отримаєте листа про відкриття виконавчого провадження, звернетесь до мене, і вирішимо цю проблему. 

Якщо щось незрозуміло, пишіть мені на пошту ddmitr@ukr.net 

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram