Де знайти свої документи про непридатність

Вітаю. Підкажіть будьласка, в 2006 році проходив військову комісію, був непридатний до військової служби по стану здоров`я. Зараз документів на руках немає. Де їх можна знайти чи є архіви, чи можна на данний момент щось знайти та вирішити?
Дякую.

08.03.2022 21:15 3094

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
247 відгуків (246 +) (1 -)
Консультацій: 796
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Вітаємо!

Стосовно вашого питання можемо повідомити наступне

В України існує Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних. Це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, яка призначена для збору, зберігання, обробки і подальшого використання даних про військовозобов’язаних (призовників).

Дата початку функціонування реєстру  - 24 червня 2019 року. Особови справи в паперовому вигляді, які були оформленні до цієї дати, повинні бути внесені до створеного реестру.

Громадяни України можуть запросити відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі військовозобов’язаних. Це право поширюється тільки на свої особисті дані, а також на інформацію про внесення або невнесення до Реєстру. При цьому громадянин України може вимагати надати інформацію про те, які саме відомості внесені до Єдиного реєстру.

Для отримання зазначених документів необхідно звернутися у військовий комісаріат за місцем прописки.

Має значення - коли, на який термін, з яких підстав визнавалася непридатність до служби. Також важливо який Ви мали військовий документ - акт медичного обстеження, тимчасове посвідчення чи військовий квіток.

Видача нових військових квитків замість втрачених чи таких, що стали непридатними до користування з вини власників, проводиться РВК, у яких військовозобов'язані перебувають на військовому обліку, після проведення провадження у справах про адміністративні правопорушення відповідно до статті 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф), та винесення постанов у цих справах військовими комісарами РВК.

Якщо мова йдеться про тимчасове посвідчення, то у разі їх втрати чи зупсування, або коли в посвідченні не залишилось місця для внесення інформації, вони підлягають заміні підлягають без накладення санкцій. 

На теперішній час для отримання зазаначених документів, а саме - документа про непридатність, необхідно буде пройти мед.комісію.


Якщо у Вас є додаткові питання - звертайтесь.

Електронна пошта pravoizachita@gmail.com

Успіхів Вам! 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram