Роз‘яснення щодо виїзду за кордон призовного віку

Доброго дня! Цікавить роз`яснення моєї ситуації, та рекомендації подальших дій в питанні "виїзд за кордон призовному віку" 

22 роки. Маю «Тимчасове посвідчення», котре отримав при першій комісії ВЛК у 16 років, що я прийнятий на тимчасовий облік запасу ЗСУ... (прикріпив в додатку фото із повною інформацією). 

В якому ж написано, що я визнаний непридатним до в/служби в мч та обмежено придатним в вч за ст61-б

(прикріпив фото із оригіналу посвідчення)

Питання: чи маю я можливість виїхати за кордон згідно діючого законодавства, якщо так то за яких умов й що потрібно для цього зробити? (За чутками, багатьох із цим статусом не пропускають). 

14.03.2022 14:26 1319

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
738 відгуків (737 +) (1 -)
Консультацій: 1928
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

З таким записом як "обмежено придатний у воєнний час" з зазначенням статті 61 з позначкою пункт "б", який згідно до розкладу хвороб (див. за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#n1523) за кордон не випускають, адже згідно з діючими правилами перетину кордону воєнного часу чоловіки з 18-60 р. можуть перетнути кордон зі статусом "непридатний" або "тимчасово непридатний" у воєнний час, що підтверджується або висновком ВЛК про непридатність, або посвідченням про відстрочку за станом здоровя. Або у разі, якщо в військовому квитку є запис про непридатність до військової слуби з виключенням із обліку, та без примітки "обмежено здатний у в/ч". 

Таким чином, якщо Ви вважаєте, що за станом здоров'я можете бути визнані непридатним до військової служби, то є сенс звернутися до військомату за місцем проживання (обліку) або за фактичним місцем знаходження з проханням направити Вас на ВЛК (мед комісію) для визначення ступеню придатності до військової служби.

У разі виникнення додаткових запитань, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram