Знятий з військового обліку

Добрий ранок. Я 1980 року народження. З 1998 р. лікарською комісією я був визначений непридатним в мирний час і обмежено придатним у військовий час до служби (г 1, ст. 54"В" наказу МО 207/99).

Проте, у вересні 2011 р. я ЗНЯТИЙ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ згідно ЗУ "Про ВОіВС" пп 2/4, п. 5, ст. 37. Про це у мене є запис у формі 6 так званий "білий білет" (військового квитка немає) та проставлений штамп "НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ"ЯЗАНИЙ" в українському паспорті.

28 лютого я намагався пройти кордон. Мої документи митники дуже довго вивчали, проте не випустили і направили у військкомат, наче б то, їм необхідна відповідна довідка. В свою чергу, у військкоматі мені надали телефонну консультацію про те, що дії прикордонників неправомірні і ніякого документа мені не нададуть, так як я знятий з обліку і невійськовозобов"язаний. 

Підкажіть будь ласка, як бути у цій ситуації? Яку доказову базу використовувати для митників?

19.03.2022 09:08 35367

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
728 відгуків (727 +) (1 -)
Консультацій: 1910
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Не слухайте що Вам кажуть в військоматі. Вони зараз всім таке відповідають.

Вам видали довідку замість військового квитка. В ній обов'язково має бути запис про Вашу придатність до військової служби. Один штамп "не військовозобов'язаний" зараз немає значення, головне запис про придатність до служби.

У Вас запис 1998 року про придатність була зроблена як призовнику (строкової служби) Вам на цей момент було 18 років, крім того, вона передбачала обмежену придатність в воєнний час. З таким записом не випускають за кордон. Адже обмежена придатність означає придатність до  служби в воєнний час, якщо інше не буле встановлено ВЛК (медкомісією).

По досягненню 27 років, Ви мали б стати на облік військовозобов'язаних та на підставі нового ВЛК мала б бути запис про зняття з обліку з обов'язковим зазначенням ступеню придатності до військової служби.

На кордоні пропускають тільки з записами "непридатний до в/с" із зазначенням статті яка згідно розкладу статей хвороб  передбачає непридатність до служби, або "тимчасово непридатний". Такі записи мають міститься або в військовому квитку, або в висновку ВЛК або в посвідченні про відстрочку за станом здоров'я із зазначенням строків надання такої відстрочки.

Для того, щоб Вам військомат надав один із зазначених документів, Ви маєте зараз стати на військовий облік та пройти мед комісію. 

Тому, попередньо можу сказати, що прикордонники обгрунтовано направили Вас в військомат.

Можете мені скинути фото довідки, я теж її перегляну marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram