Перетин кордону з особою похилого віку що потребує постійного догляду

Добрий день, мій брат бажає вивезти свою мати якій 77 років. Він має довідку ЛКК про те що його мати потребує постійного догляду (довідка додана до питання). Чи достатньо йому цієї довідки щоб разом із матір`ю перетнути кордон, чи потрібні якісь інші документи (якщо потрібні, то які)? Він сам є "обмежено здатним у воєнний час", у ЗСУ не служив, якщо це на щось впливає.

19.03.2022 12:18 2965

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Доброго дня!

 

Відповідно до постанови КМУ від 12 березня 2022 р. № 264 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України» громадяни   України, які мають інвалідність І та ІІ груп незалежно від їх віку мають право перетинати державний кордон України за наявності:

  1. паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
  2. довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о) або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Закону України , “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.( довідка відділу соціального забеспечення)
  3. паспорт громадянина України для виїзду за кордон та свідоцтво про народження особи, яка супроводжує.
  4. посвідчення, довідки про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд).

Особа, яка супроводжує має бути одним із членів сім’ї першого ступеня споріднення (за наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки бути досягла 18-річного віку, або інша особа яка досягла 18-річного віку, що здійснює догляд за такими особами з інвалідністю та отримує компенсації (допомоги, надбавки) на догляд за наявності підтвердного документа ;

Та на всякий випадок, довідку, яку Ви додали до питання. Вона зайвою не буде.

 

Якщо Вам сподобалася консультація, прошу залишити відгук. У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram