Інвалід 3 групи. Военкомат не дає звільнення.

Доброго дня, скажіть будь ласка що робити в ситуації коли на кордоні інваліда 3 групи відправляють до військомату, для того щоб була підстава для перетинання кордону, а у військоматі нічого не дають, ніякої довідки влк, просто відправляють додому. Як тоді повинен діяти закон 7140-1? Чи можуть абсолютно всі інваліди перетинати кордон лише за наявності підтверджуючого документу про інвалідність? Тому що по факту ніхто за кордон інваліда 3 групи не випускає.

24.03.2022 13:07 49388

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!

21.03.2022 року були внесені зміни до ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», тепер, відповідно до 23 ст. цього Закону не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії).

Ви можете звернутися до військкомату письмово з проханням направити Вас на комісію, де зможете отримати висновок ВЛК і вже з цим висновком перетнути кордон.

Тобто, наразі мобілізувати Вас не зможуть, але і кордон Ви без відмітки військкомату не виїдете.

На офіційному сайті ДПС України алгоритму перетину кордону особі з інвалідністю 3 групи немає, відтак, якщо Вас не пропустили, маєте надати довідку з військкомату.

Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.

Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram