Внутрішньо переміщена особа

Доброго дня. Цікавить питання. Я внутрішньо переміщена особа. Прописаний в Харківській області. Переїхав примусово в Київську область. Після переїзду, мене записали в місцевій раді, і видали тимчасову перепустку для перетину блокпосту села.
Потім прийшла інформація, що всі чоловіки мають стати на облік в місцевий військомат.

Я маю документ, в якому вказано що я, стою на обліку в Харківській області. Це не військовий квиток, а тимчасове посвідчення по причині відсутості в країні бланків.
Коли я туди прийшов, мене відправляють на поторну медкомісію, чи правомірно це? Я вже маю квиток, де вказано що я обмежено придатний у військовий час. Я думав, що вони мають просто поставити відмітку на моему бланці що я знахожусь у них. А не відправляти мене на повторну медкомісію. Надаю Вам фото свого квитка. Проконсультуйте як правильно і по закону мені поступити в моєму випадку. Як внутрішньо переміщена особа. Дякую. Які є штрафи, якщо не йти у військомат для відмітки як внутрішньо переміщена особа?

08.04.2022 13:43 1210

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
739 відгуків (738 +) (1 -)
Консультацій: 1870
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Щодо повторного медогляду (ВЛК):

Так як Ви повині стати на тичасовий облік, то в таких випадках майже завжди направляють на медокмісію. Це пов'язано з тим, що у відповідності до пп. 3.1, 3.2. "Положення про військово-лікарську експертизу", медичний огляд військовозобов'язаних проводиться за рішенням військового комісара ВЛК військових комісаріатів

Військовозобов'язані, залежно від категорії запасу, військово-облікової спеціальності та призначення, підлягають повторному огляду ВЛК військових комісаріатів.

Повторний медичний огляд військовозобов’язаних, які перебувають у запасі 1 і 2 розрядів, раніше визнаних придатними до військової служби або непридатними до військової служби в мирний час за станом здоров’я, а також військовозобов’язаних плавскладу ВМС Збройних Сил України проводиться один раз на 5 років ВЛК військових комісаріатів

Щодо постановки на облік

Питання регулюється Законом України "Про військовий обв'язок та військову службу". У відповідності до ч.11 ст. 38 вказаного закону, військовозобов’язані в разі зміни їх сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи, посади зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни відповідні органи, де вони перебувають на військовому обліку.

Відповідальність за ухилення від обліку:

за порушення правил обліку, та за ухилення від обліку, можливі такі наслідки: 

- оголошення в розшук, затримання і примусова доставка поліцією до військомату;

- притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності.

Стаття 210 КУпАП: штраф від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тоюто від 510 до 850 грн), а за повторне протягом року вчинення вищезазначеного порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період передбачено штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 850 до 1700 грн).

Стаття 337 ККУ: ухилення військовозобов’язаного від військового обліку після попередження, зробленого керівником військомату, - карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 5100 до 8500 грн.) або виправними роботами на строк до одного року. 

Тому для Вас буде краще прийти до івйськомату, пройти повторний медогляд і стати на облік.

На жаль, я не бачу тут фото військового квитка, скиньте мені на пошту ddmitr@ukr.net Я перегляну і можливо щось добавлю або зміню в своїй відповіді.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram