Мобілізація

Доброго дня, скажіть будь ласка,якщо є не погашена умовна судимість за тяжкий злочин (ДТП) . Чи підлягає мобілізації? І чи автоматично знімають з обліку якщо є вирок суду за ч.2 ст 286 КК України. Дякую

11.04.2022 11:18 3152

Консультація виконавця

Добрий день.

 Згідно з ч. 9 ст. 14 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» на районні (міські) комісії з питань приписки покладаються, крім іншого:

- зняття з військового обліку призовників та взяття на військовий облік військовозобов'язаних громадян, яких раніше було засуджено до позбавлення волі, обмеження волі, арешту чи виправних робіт за вчинення кримінального проступку, нетяжкого злочину, у тому числі із звільненням від відбування покарання;

- виключення з військового обліку громадян, яких раніше було засуджено до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

     Відповідно до пункту 6 частини 6 статті 37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які: були раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Президент України підписав Указ про загальну мобілізацію №69/2022, згідно якого призову на військовслужбу під час мобілізації підлягають лише військовозобов’язані та резервісти. Ви таким не є, адже Вас буде виключено з військового обліку, тому мобілізації не підлягаєте.

Стосовно автоматичного зняття з обліку

Ви виключені з військового обліку та не підлягаєте до мобілізації, Вам необхідно звернутися до військкомату за місцем вашого проживання(перебування) та отримати військовий квиток з відміткою про виключення з військового обліку , зазначені документи ви зможете отримати у зв'язку з наявністю судимості(наданням вироку).

Якщо у Вас залишились додаткові питання  або з питань супроводження зможете звертитися на пошту lexfirmgp@gmail.com або за допомогою месенджерів(телефон у профілі).

Дякую за звернення, буду вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Олександр
    Олександр
    1 рік
    Консультацiя № 31830
    Мобілізація

    Дякую за розгорнуту і корисну відповідь

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram