Документи для виїзду за кордон багатодітному батьку в умовах воєнного стану

Чи достатньо для того щоб перетнути кордон самому під час воєнного стану, пред’явити свідоцтва про народження 3-х дітей, діти вже знаходяться за кордоном з мамою і одна дитина була народжена під час воєнного стану за кордоном, тобто посвідчення багатодітного батька не має але є свідоцтва про народження.
Дякую.

21.04.2022 19:19 1711

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
732 відгука (731 +) (1 -)
Консультацій: 1914
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий вечір.

Так, згідно із переліком підстав для перетину кордону від Адміністрації прикордонної служби (див. за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/news/Do-kogo-z-cholovikiv-gromadyan-Ukraini-vikom-vid-18-do-60-rokiv-ne-zastosovutsya-obmezhennya-viizdu-za-kordon-/ ) чоловіки - військовозобов'язані мають право перетину кордону, якщо на їхньому утриманні перебувають троє та більше дітей віком до 18 років. 

Для підтвердження цієї підстави Ви маєте надати на кордоні оригінал свідоцтва про народження дітей або нотаріально завірені  копії. Посвідчення багатодітного батька не обов'язково надавати, адже Ваша підстава може бути підтверджена тільки свідоцтвами про народження діток.

Згідно до Листа Адміністрації прикордонної служби №23-6855/0/6-22 від 17.03.2022 року, підтверджуючими документами можуть бути: свідоцтва про народження дітей (трьох і більше)/медичне свідоцтво про народження за
2формою №103/о), свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше) або рішення суду про розлучення та визначення місця проживання дітей з батьком або письмовий договір між батьками про те, з ким будуть проживати діти та участь другого з батьків у їх вихованні, посвідчення батьків багатодітної сім'ї.

У разі виникнення додаткових питань, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

Також можу скинути Лист №23-6855/0/6-22 на Вашу ел адресу

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram