2200 грн на місяць від ООН?

Яка категорії громадян мають право на отримання допомоги від ООН

29.04.2022 14:18 1482

Консультація виконавця

Марина Калетнік
Адвокат Київ
У сервісі: 1 рік
0 відгуків (0 +) (0 -)
Консультацій: 6
Доброго дня, Друзі!
Зібрала для вас актуальну інформацію про виплату грошової допомоги від ООН.
Для реалізації виплат 15.04.2022 р. були затверджені постанови КМУ «Про реалізацію спільного з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців проекту щодо додаткових заходів із соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб» № 445, № 446
Документами, зокрема, передбачається реалізація програми багатоцільової грошової підтримки внутрішньо переміщених осіб, яка є додатковим заходом соціальної підтримки до будь-якої державної допомоги.
У рамках реалізації меморандуму право на виплату додаткової грошової допомоги за рахунок коштів УВКБ ООН матимуть узгоджені з Мінсоцполітики категорії внутрішньо переміщених осіб.
Розмір допомоги становитиме 2 220 гривень на кожного члена сім`ї на місяць. Виплата допомоги здійснюватиметься щомісячно протягом трьох місяців шляхом зарахування коштів на банківський рахунок переселенця.
Пріоритетною категорією для надання додаткової підтримки пропонується визначити внутрішньо переміщених осіб з числа осіб, які одержують пенсію у розмірі до 3 тис. грн.
Планується, що багатоцільова програма фінансової підтримки УВКБ ООН охопить понад 200 тис. переселенців.
Тож, вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, будуть отримувати по 2200 грн кожен місяць на кожного члена родини.
Кошти Всесвітня продовольча програма ООН буде платити протягом трьох місяців. Також Управління Верховного комісара ООН у справах біженців окремо допоможе українським малозабезпеченим пенсіонерам із числа вимушених переселенців. Їм також буде додатково виплачуватись по 2200 грн.
Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram