Виїзд за кордон, непридатний до військової служби

Добрий день, можете допомогти мені з таким питанням. Я маю онкологічне захворювання шкіри. При проходженні ВЛК 05.05.2022, отримав довідку, в якій вказано що я не придатний до військової служби з виключенням з військового обліку на підставі статті 8а. Більше в ній нічого не вказано. Довідка завірена підписом голови і секретаря ВЛК і має круглу гербову печатку. Також відмітку про непридатність з віключенням з військового обліку поставили у тимчасовий військовий квиток. Скажіть будь ласка чи можу я з такою довідкою перетнути кордон?

07.05.2022 15:33 3522

Консультація виконавця

Добрий день.

Згідно Положенню про ВЛК(https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text)

Стаття 8

Включено: злоякісні новоутворення всіх локалізацій: губи, ротової порожнини, глотки С00-С14; органів травлення С15-С26; органів дихання та грудної клітки С30-С39; кістково-м'язевої та сполучної тканини, меланома С40-С49; сечостатевих органів С50-С68; ока, головного мозку та інших відділів центральної нервової системи С69-С72; щитоподібної залози та інших ендокринних залоз С73-С80, метастази із неуточнених локалізацій

а) первинні (вторинні) за наявності віддалених метастазів і неможливості радикального хірургічного лікування

Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

б) стани після радикального хірургічного лікування первинної пухлини; рак нижньої губи, рак шкіри

Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

Згідно п.3 ч.6 ст.37 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу", виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:

3) визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;

      Згідно з останніми роз'ясненнями Державної прикордонної служби від 03.05.2022 р.(https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/), з метою здійснення заходів правового режиму військового стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак така заборона не є абсолютною.
Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон, які:

  • Визнані встановленим порядком непридатними до військової служби за станом здоров'я за винятком з військового обліку (тимчасове посвідчення військовозобов'язаного або військовий квиток з позначкою, витяг з наказу про звільнення з військової служби та виключення зі списків особового складу).

   Таким чином, Ви  зможете перетнути кордон на підставі тимчасового посвідчення військовозобов'язаного з позначкою про непридатність до військової служби та виключенням з військового обліку та довідкою з військомату.

    Для перетину кордону у Вас є всі необхідні документи, надасте тимчасове посвідчення, довідку про непридатність з віключенням з військового обліку, та паспорт громадянина України для виїзду за кордон(закордонний паспорт).

Якщо у Вас залишились додаткові питання або з питань супроводження зможете звертитися на пошту lexfirmgp@gmail.com або за допомогою месенджерів(телефон у профілі).

Дякую за звернення, буду вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram