Чи є відповідальність за невчасну явку по мобілізаційному розпорядженню

Вітаю, чи є відповідальність за невчасну явку по мобілізаційному розпорядженню (сьогодні 14 травня 2022)? в 2014 було бажання піти добровольцем але там було укомплектовано і навіть не до кінця пройшов медкомісію і в воєнкоматі на той час сказали бути на зв`язку "якщо що", наразі я закінчив свої бізнес процеси (фірма не приносить прибутку , до цього часу сплачував справно податки) хочу бути корисним по можливості в зсу, але побачив у військовому квитку печать про видачу мобілізаційного розпорядження (за 8 років не торкався квитка) розпорядження не бачив (в інтернеті вичитав що там повинно вказуватись час і частина прибуття при оголошенні загальної мобілізації). місця проживання не міняв, повістку чекав але не приходило, дзвінків не було

14.05.2022 12:27 1737

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

При мобілізації громадянин зобов’язаний з’явитися до військової частини або на збірний пункт територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих ним документах (повістці керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, мобілізаційному розпорядженні) та  строки, визначені командиром військової частини відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Де зазначено, що під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях, повістках керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки), або у строки, визначені командирами військових частин (військовозобов’язані, резервісти Служби безпеки України - за викликом керівників органів, в яких вони перебувають на військовому обліку, військовозобов’язані, резервісти Служби зовнішньої розвідки України - за викликом керівників відповідних підрозділів Служби зовнішньої розвідки України, військовозобов’язані Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - за викликом керівників відповідних органів управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту).

 

З залучених до запитання документів не видно куди та коли Ви маєте  з’явитися , тому Вам необхідно чикати повістки або виклика.

Виходячи з питання та залучених до нього копій документів Ви не ухилялись від мобілізації. Тому будь-якої відповідальності не настає.

Як що, ухилятися від з’явлення до військової частини або на збірний пункт територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих документах (повістки керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, мобілізаційного розпорядження) та  строки, визначені командиром військової частини настає відповідальність за статтею 210-1КУпАП, де зазначено , що за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Неоподатковуваних мінімумів доходів громадян дорівнює 17 грн

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук. У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram