Виїзд за кордон чоловіка

Добрий день!
Рідний батько чоловіка має воєнну інвалідність 2-ої группи. Але, територіально зараз знаходиться у Канаді. Виїхав у грудні 2021 року, разом з дружиною (з рідною мамою чоловіка). Всі документи про інвалідність знаходяться в Україні. Чи має шанс їх син (мій чоловік), виїхати з країни на основі документів підтвердження родинного зв`язку та оригіналів документів про інвалідність батька? Чи які інші можливі способи виїзду існують для такої ситуації? Дякую

15.05.2022 15:20 1063

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
428 відгуків (426 +) (2 -)
Консультацій: 1618
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. Відповідно до п 2-1 та п. 2-6 Правил перетинання державного кордону України перетин кордону чоловіків у віці від 18 до 60 років які мають дружину із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини із числа осіб з інвалідністю I чи II групи можливий лише шляхом супроводу таких осіб за умови надання документів про підтвердження статус особи з інвалідністю ІІ групи та родинних звʼязку.

Таким чином перетнути син не зможе самостійно перетнути кордон без свого батька (інваліда 2 групи) надавши документи про інвалідність та документи про підтвердження родинних зв'язків.

Для такої ситуації можливий лише шлях через супровід, тобто батько повертається в України та виїжджає в супроводі свого сина.

Залишаю посилання на актуальний перелік підстав для перетину кордону в умовах дії режиму воєнного стану. https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

Бажаю успіху.  

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram