Звільнення з військової служби

14.03 був мобілізований на військову службу, зараз знахожусь в військовій частині. Вже дзвонять з основної роботи на якій я потрібен більше, працюю в сфері сільського господарства, як мені звільнитись з військової служби.
Мені 26 років, здоровий, дітей не маю

17.05.2022 11:46 1261

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

Критично важливим працівникам АПК надають відстрочку від військової служби на час посівної.

Постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2022 року №194 «Деякі питання бронювання військовозобов'язаних в умовах правового режиму воєнного стану» з метою своєчасного проведення комплексу весняних-літніх польових робіт аграрні підприємства та виробники продовольства мають подати Мінагрополітики списки критично важливих працівників, яким буде надана відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час.

Підприємство має надсилати до Мінагрополітики лист із пропозиціями щодо бронювання військовозобов’язаних за визначеною формою з відповідним обґрунтуванням (зазначити в листі ПІБ, рік народження, назву підприємства і назву військкомату).

Мінагрополітики опрацьовує  цю інформацію, отриману від підприємства та надсилає до Міноборони пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних, які працюють у галузях агропромислового виробництва.

Мінекономіки видає відповідний наказ — витяг буде надіслано заявнику.

Контакти Мінагрополітики:

VL2022@ukr.net

довідки +38-063-181-51-83

Але у Вас інша ситуація. Ви вже знаходитесь на військовій службі, тому раджу щоб керівництво підприємства все ж такі зробило Вам бронь та після отримання броні намогтися звільнитися з ЗСУ.

Відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» звільнення з зазначених підстав не передбачено, на час Вашого призову вищезазначена постанова не діяла.

Враховуючи, з якою швидкістю відбуваються зміни  в законодавстві то може Вам просто пощастить.  

 

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук. У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram