Вручили повістку в місті якому не прописаний

Доброго дня, видали повісткум місті Володимир Волинська обл. 13,05,2022, в якому не прописаний, поліцейський та 2 людей в штатному, переписали дані паспорта та взяли телефон, підписав щось за видану повістку, поставили дату з явитися 15.05.2022р але це вихідний, як виявилося, чи це законно? зараз поїхав на роботу до Києва, що мені грозить якщо не прийду? що в такому випадку робити щоб не потрапити на службу, офіційно працюю в страховій компанії в Києві прописаний в Хмельницькій обл.

Які варіанти щоб залишитися на роботі та забеспечити сімю (дружину та малу дитину) бо зараз дуже складний фінансовий час

18.05.2022 11:32 1190

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
750 відгуків (749 +) (1 -)
Консультацій: 1900
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Існує три види повісток:

1) повістка - з'явитися для уточенння облікових даних.

2) повістка - з'явитися на медкомісію.

3) повістка на відправку.

За ігнорування перших двох повісток передбачена адміністративна відповідальність. У відповідності до статті 210-1 КУпАП, порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію - тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зараз особливий період, тому покарання - штраф від 200 до 300 нмдг. 1 нмдг=17 грн., тобто розмір штрафу від 3400 до 5100 грн.

Вам було вручено повістку з вимогою з'явитися для уточнення облікових даних (не звертайте уваги на слово "пропоную" в повістці). Таким чином, в найгіршому випадку, максимальне покарання яке може чекати на Вас - це штраф 5100 грн.

15.05.2022 року Ви не з'явилися до військомату, тобто порушили вимоги повістки. Якщо працівники віськомату будуть старанно відноситись до своїх обов'язків, то вони перевірять документи і виявлять факт порушення. В той же час, є йомвірність що вас взагалі не оштрафують, адже таких порушників зараз досить багато, а строк притягнення до адміністративної відповідальності - не пізніше ніж як через три місяці після скоєння правопорушення.

Які варіанти щоб залишитися на роботі і не потрапити на службу? Наявність дружини і малої дитини - недостатня підстава для отримання відстрочки від мобілізації.

що мені грозить якщо не прийду? - Ви вже не прийшли. Ви вже порушили законодавство. Але , як я вже писав раніше, в найгіршому випадку сплатите штраф.

Що можна зробити на майбутнє?

уникайте ситуацій, коли можуть вручити повістку. Повістка повинна бути вручена належним чином: особисто в руки, під особистий підпис. Будь-які інші способи повідомлення про повістку не являються законними.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram