Щодо мобілізації

Доброго дня, підкажіть будь ласка чоловіка мобілізували, на даний момент проходить військову службу. При мобілізації не було врахована ст.23 Про мобілізац…., а саме що він не підлягав мобілізації оскільки є педагогічним працівником та має ставку більше чим 0,75. Яким чином можна врегулювати дане питання з огляду на підстави щодо припинення військ. служби чи яким чином має вирішуватися дане питання.

23.05.2022 19:06 396

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
724 відгука (723 +) (1 -)
Консультацій: 1841
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.

У відповідності до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не підлягають мобілізації наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Якщо це дійсно так, то йому потрібно звернутися з рапортом до командира військової частини. В рапорті викласти всі обставини, та прикріпити копії документів про своє основне місце роботи.

Також Вам необхідно дзвонити на гарячу лінію Міністерства оборони України, та залишити там свою скаргу на неправомірні дії процівників військомату. Пояснити детально всю ситуацію. Додзвонитися важко, але можна. Тел. 0-800-50-04-42, додаткові телефони за посиланням на сайті Міністерства оборони: https://www.mil.gov.ua/kontakti/garyacha-liniya.html

Ваш дзвінок зареєструють, назвуть номер звернення. Запишіть його. Через день передзвоніть, назвіть номер свого звернення і дізнаєтесь про результати розгляду скарги.

Якщо залишились питання - пишіть на пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram