Мобілізація особи яка знята з військового обліку згідно статті 342

Вітаю. 33 роки , не служив . Військової професії не маю. Є на руках військовий квиток з записом за 05.05.2008 з висновком медичної комісії про непридатність у мирний час та обмежену придатність у військовий час згідно ст. 41Г  розкладу хвороб. Повторному огляду не підлягаю , а також записза 24.06.2008 р. у відмітках про військовий облік «знятий з військового обліку по ст. 342 п. 5 від 9.06.06» ,  Підкажіть як я маю себе поводити якщо буду перебувати не за місцем реєстрації, чи повинен я ставати на облік у цьому випадку за місцем знаходження?  
Чи підлягаю я взагалі мобілізації на цей час та чи можу я виїзджати за кордон?

29.05.2022 22:16 4537

Консультація виконавця

Сергій РОГОЗІН
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
10 відгуків (8 +) (2 -)
Консультацій: 43

Доброго весняного дня!

 

Почну свою консультаціє з висвітлення діагнозу військово – лікарської комісії. Зазначена інформацію буде корисною , якщо буде неминуче проведення ВЛК та надання оцінці здоров’ю на предмет непридатності  чи обмеженої придатності до військової служби.

В питання посилаєтесь на ст. 41-Г за Наказом Міністерства Оборони України № 2-94.

Відповідно зазначеного Наказу Міністерства Оборони України.

 

«До пункту  "г" ст. 41   належать   вегетативно-судинні   розлади   з пароксизмальними  порушеннями  у вигляді симпатоадреналових кризів або синкопальних станів (прості та судомні знепритомнення - більше одного разу на місяць), які підтверджуються документально. Діагноз вегетативно-судинних  розладів   встановлюється   тільки   у   тих випадках,   коли   цілеспрямоване   обстеження  не  виявило  інших захворювань,  що супроводжуються порушенням вегетативної  нервової
системи.

     Особи зі схильністю до непритомних станів (незалежно  від  їх частоти),  непридатні  до  керування  транспортними  засобами,  до роботи на висоті, біля рухомих механізмів, вогню та води.»

 

За Наказом 2-94 при існуванні хвороб та діагнозів передбачений пункту  "г" ст. 41  особа визнавалась непридатною до військової служби у мирний час, обмежено здатною у воєнний час.

Тут зразу зазначу, що наказ № 2-94 на теперішній час в 2008 року втратив чинність на його заміну  Ну і виданий Наказ Міністерства оборони України № 402. В Наказі 402 є аналогічні діагнози хвороб за статтею 41.

ПИТАННЯ 1 :

Підкажіть як я маю себе поводити якщо буду перебувати не за місцем реєстрації, чи повинен я ставати на облік у цьому випадку за місцем знаходження?  

ВІДПОВІДЬ 1.

Спочатку розберемось зі строками реєстрації місця проживання. В які строки громадянин України повинен зареєструватися в новому місці проживання?  Тут наведу -

Загальні вимоги до декларування та реєстрації місця проживання особи

Громадянин України, який проживає на території України, який на законних підставах постійно або тимчасово проживає на території України, зобов’язані протягом 30 календарних днів після прибуття до нового місця проживання задекларувати або зареєструвати його.

Тобто протягом 30 днів потрібно зареєструватися.

Однак, питання жорсткого контролю переміщення осіб по території України - доволі цікаве питання.  Згідно діючого законодавства України існує свобода пересування по території України.  Під час воєнного стану на це накладаються деякі обмеження. Наприклад , закритий прохід на найвищу точку України, гору Говерла. Обмежений доступ на території під контролем військових. Тобто обмеження більше стосується воєнних об'єктів,  місцини, що  представляє тій чи інший інтерес для воєнної влади. А більше нічого.  Загалом, на тепер, свобода пересування  збереглася.  Тому відстежити скільки часу  пробула особа в тому чи іншому населеному пункті , не за місцем реєстрації,  доволі складно.  Якщо органами правопорядку не поставлено завдання про відстеження переміщення особи, то органи правопорядку не відстежують особу. Зазначені дії проводяться в рамках існуючих кримінальних проваджень (у відповідності до Кримінального процесуального кодексу України).

Зайвий контроль нікому не потрібен.  Ані органам державної влади, ані суспільству, ані приватній особі.  Тому вважаю , що Ви користуючись цією порадою ,  зробити відповідні висновки і  складете план дій які будуть максимальною користю та безпечні для Вас.   У випадку можливих додаткових запитань трохи нижче зазначу контакти для додаткових відповідей.

 

 ПИТАННЯ 2.
Чи підлягаю я взагалі мобілізації на цей час?

Чи можу я виїзджати за кордон?

 

ВІДПОВІДЬ 2.

Особи, котрі мають відстрочку від мобілізації теж не всі одночасно мають право перетину кордону без всяких обмежень.  Зокрема це стосується державних службовців та службовців місцевого самоврядування , викладачів вищих навчальних закладів і і т.п.

 

Особи , котрі мають відстрочку від мобілізації , мають право перетину кордону у випадку:

відрядження за межи України ,

навчання за межами України, 

супроводження членів родини - інвалідів та родичів -  інвалідів або осіб котрі потребують постійного догляду (особий статус, без надання інвалідності),

багатодітні батьки  та батьки усиновлювачі (опікуни),   батьки, котрі самостійно виховують дітей або дитину-інваліда мають права безперешкодного перетину кордону у воєнний час.

Для підтвердження зазначених статусів є відповідний перелік У діючому законодавстві України.  На окрему вимогу можемо розглянути будь-який статусів (підстав перетину кордону).

 

В одні консультації доволі складно відповісти на всі актуальні питання.

Нижче надам контакти.

 

Дякую за звернення!
Буду вдячний за відзив на консультацію.

===
ДЛЯ УНИКАННЯ НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ - ПРОКОНСУЛЬТУЮ З КОНКРЕТНОЇ СИТУАЦІЇ.
МОЯ КОНСУЛЬТАЦІЯ ДОЗВОЛИТЬ СКЛАСТИ ОПТИМАЛЬНИЙ ПЛАН ОСОБИСТІХ ДІЙ І УНИКНУТИ НЕГАТИВНИХ ТА НЕОЧІКУВАНИХ СИТУАЦІЙ. КОНСУЛЬТАЦІЯ АДВОКАТА СЬОГОДНІ – ВАША БЕЗПЕКА ЗАВТРА ТА ЗАВЖДИ.
===
ІНДИВІДУАЛЬНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ НАДАЮТЬСЯ ЗА ПОПЕРЕДНІМ ЗАПИСУ ЗА ТЕЛЕФОНОМ
☎ 050 19-359-42,
☎ 067-940-63-00.
===
У ВИПАДКУ ЯКЩО У ВАС ВИНИКЛИ ДОДАТКОВІ ЗАПИТАННЯ АБО НЕОБХІДНО ВИВЧИТИ КОНКРЕТНІ ДОКУМЕНТИ, ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА АДРЕСОЮ -
rogozin555@ukr.net
(ДЛЯ ПЕРЕСИЛКИ ДОКУМЕНТІВ) АБО ЗА ВКАЗАНИМИ ТЕЛЕФОНАМИ.
===
Буду вдячний за відгук на консультації. Це можливо зробити на сайти B2B CONSULT
===
На сайті можливо поставити пряме запитання АДВОКАТУ.
А також віддячити за роботу консультанта.
Користуємось можливостями, котрі надає B2B CONSULT -
це корисно та безпечно.
===
З повагою.
Адвокат Сергій Леонідович РОГОЗІН
https://bit.ly/3wsTZRE
☎ 050 19-359-42
☎ 067-940-63-00

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram