Перетин кордону

Чи може моя 15-ти річна сестра перетнути кордон разом з мамою без дозволу батька? Мама з батьком розлучена. В даний момент аліменти він не виплачує. Між ними був укладений договір у 2009 році, в рахунок аліментів він відписав 1/4 своєї квартири.

02.06.2022 14:13 647

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

Відповідно до п.2-3 постанови Кабінету Міністрів України, від 27 січня 1995 р. N 57 Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону..….

Виходячи з зазначеного, якщо донька їде разом з матір’ю(одна з батьків) то нотаріально посвідчена згода другого з батьків(батька) не потрібна.

Аліменти, у даних правовідносинах не мають, ні якого значення.    

 

 

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук. У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

 

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram