Відстрочка від призову та зарахування на спеціальний військовий облік

Доброго дня. Підкажіть , будь ласка, якщо чоловік заброньований на підприємстві та отримає відстрочку від призову та зарахування на спеціальний військовий облік на 6 місяців. Чи може він на цей термін виїхати за кордон?

06.06.2022 14:23 918

Консультація виконавця

Дмитро Романишин
Адвокат
У сервісі: 3 роки
13 відгуків (13 +) (0 -)
Консультацій: 30

Відповідно до Пункту 2-6 Правил перетинання державного кордону громадянами України затверджених Постановою КМУ від 27 січня 1995 р. N 57 в редакції від 26.05.2022 року передбачено можливість виїзду за межі України інших зобов’язаних, які не віднесені до категорій перелічених в пунктах 2-1 – 2-5 Правил, а саме:

  1. заброньованим на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

2) визнаним відповідно до висновку ВЛК тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії):

3) чоловікам, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

 

В підсумку, наявність документів, що підтверджують право відстрочки від військової служби  - бронювання на період мобілізації, є підставою для перетину державного кордону.

Для можливості задати додаткові запитання, чи отримати будь-яку індивідуальну консультацію, надаю вам свої контактні дані: +380673428213 (viber, telegram), або +380992635636. Також прошу вас поставити відгук за надану мною консультацію. Дякую.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram