Відмова військомату у видачі висновку ВЛК (довідки)

Доброго дня! 01.06.2022 року рішенням ВЛК я визнаний тимчасово непридатним до військової служби на два місяці. Повторне проходження ВЛК призначено на 31.07.2022 року. З документів отримав тільки військово-обліковий документ з відповідною відміткою. Проте мені було відмовлено в видачі висновку ВЛК (довідки). Як мені отримати висновок ВЛК?
Якщо у мене буде висновок ВЛК і військово-обліковий документ з відміткою про тимчасову непридатність на 2 місяці, чи зможу я виїхати закордон?

08.06.2022 15:02 2442

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
742 відгука (741 +) (1 -)
Консультацій: 1934
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Висновок ВЛК на руки не видають, його залучають до Вашої особової справи в військоматі. Замість цього видають або справку в якій зазначаються відомості про висновок ВЛК та відстрочку, або робиться запис тимчасове посвідчення ( військово-обліковий документ) в якому ці відомості також зазначаються. Для виїзду за кордон достатньо надати будь-який документ, що засвідчує Ваш статус непридатності та про отриману відстрочку.

Згідно до п. 2-6 Правил перетинання кордону (див. за посиланням: Про затвердження Правил перетинан... | від 27.01.1995 № 57 (rada.gov.ua)), у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" ( 3543-12 ).

Ви не підлягаєте призову згідно до ч. 1 ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (див. за посиланням: Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII (rada.gov.ua) згідно до якої, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії).

Тому, Ви можете виїхати за кордон на підставі наявного документу з військомату, в якому обовязково має бути зазначено що Ви тимчасово не непридатній за пунктом такої то статті розкладу хвороб

Можете скинути мені свій військово-обліковий документ, я передивлюся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram