Мобілізація

Добрий день, підкажіть будь ласка якщо я маю двох неповнолітніх дітей, а жінка вагітна на 30 тижні, чи маю я відстрочку під час військового стану?

10.06.2022 14:39 722

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
742 відгука (741 +) (1 -)
Консультацій: 1935
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Стаття 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

Інше питання виникає: чи може "враховуватися" дитина, яка ще не народжена. Однозначно вважаю, що має враховуватися. Адже Ви вже можете підтвердити так би мовити її існування документально. Якщо наявність дітей вже народжених можна підтвердити свідоцтвами про народження, то наявність дитини ще не народженої можливо підтвердити довідкою від головного лікаря жіночої консультації ( де перебуває Ваша дружина на обліку) про її вагітність та строк вагітності. Враховуючи, що строк вагітності становить 30 тижнів (тобто, більше 12 тижнів строк з якого починається  перинатальний розвиток дитини згідно до медичних протоколів), то Ваша ще не народжена, але таки вже дитина, наявність якою можна підтвердити медичною документацією, має враховуватися як третя дитина під час вирішення питання в тому числі про Вашу мобілізацію. Але приймати рішення буде військомат, та в моїй практиці, військомат приймав до уваги наявнясть ще не народженої дитини, але Ви маєте цей факт довести документально.

Тому, на підтвердження факту наявності трьох дітей, Ви маєте надати копії свідоцтв про народження Ваших діток та довідку ( я би радила оригінал) від головного лікаря жіночої консультації де перебуває Ваша дружина на обліку про вагіність дружини із зазначенням її строку вагітності. 

Якщо Ви потребуєте більш детальної визначеності юридичного статусу дитини (враховуючи медичні протоколи), яку виношує Ваша дружина, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com  

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram