ПДВ при імпорті

Доброго дня! Підприємство, платник ПДВ, за листом-клопотанням від військової частини хоче закупити запасні частини для авто. Директор наполягає, що імпорт для ВСУ за листом-клопотанням - гуманітарна допомога, що звільняється від сплати ПДВ на митниці. Чи потрібно сплачувати ввізний ПДВ? Запасні частини для авто не входять до переліку п. 32 р.2 перехідних положень ПКУ? Дякую.

13.06.2022 17:21 988

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що обрали саме мене!

Дійсно відповідно до п.32  перехідних положень ПКУ тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, та/або запровадження воєнного стану відповідно до законодавства, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України:

8702-8705 (тільки для пасажирських та вантажних автомобілів звичайного типу, що використовуються в оборонних цілях та мають легку броню або обладнані з’ємною бронею);

{Пункт 32 підрозділу 2 розділу XX доповнено абзацом згідно із Законом № 1658-VII від 02.09.2014}.

 

Якщо авто звичайного типу, що використовуються в оборонних цілях та мають легку броню або обладнані з’ємною бронею операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України, запчастин для таких авто, звільняються від оподаткування податком на додану вартість. Операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України, запчастин для інших авто оподатковуються на загальних підставах.

 

 

 

Якщо виникли питання, звертайтеся за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Прошу залишити відгук на сайті 2B2 consult.

 

 

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram