Є тимчасове посвідчення з виключенням, але немає справи ВЛК

25. 05 2022р. отримав тимчасове посвідчення з виключенням з військового обліку на підставі ст. 60"А", але у видачі довідки ВЛК відмовили. Таке можливо чи вони забов`язані її видати.

19.06.2022 17:20 911

Консультація виконавця

Анастасія Іванченко
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
125 відгуків (125 +) (0 -)
Консультацій: 260

Доброго дня.

Дії військкомату є незаконними, у зв’язку з наступним.

Порядок проходження медкомісії регулюється Наказом Міністерства оборони України «№402 від 14.08.2008 року «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України» (посилання на сайт ВРУ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08/print) (далі «Наказ»).

Відповідно до п.3.8. Наказу «Постанови ВЛК військових комісаріатів оформлюються довідкою ВЛК (додаток 4 до Положення) у двох примірниках, яка не підлягає затвердженню штатною ВЛК і дійсна протягом шести місяців з дня медичного огляду. Копія довідки видається на руки особі, яка пройшла медичний огляд».

Таким чином, Вам зобов’язані були видати копію довідки про визнання Вас непридатним до військової служби. Відмова у видачі довідки ВЛК є незаконною.

Як можна захистити свої права?

  1. залишити скаргу на гарячій лінії Міністерства оборони України. Посилання на телефони гарячій лінії залишаю https://www.mil.gov.ua/kontakti/garyacha-liniya.html

Ваше звернення зареєструють, зазначать номер Вашого звернення та повідомлять як і коли можна отримати результати розгляду Вашої скарги.

  1. Залишити скаргу на ім’я начальника РТЦК та СП.
  2. Звернутись до адвоката та направити адвокатський запит про надання довідки ВЛК. Відповідь на адвокатський запит надається протягом 5 робочих днів з дня отримання запиту.

Якщо у Вас є додаткові питання можете написати мені на електронну пошту ivanchenko.2015av@gmail.com

Якщо Вам була корисна моя консультація буду вдячна за відгук.

З повагою, адвокат Анастасія ІВАНЧЕНКО

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram