Медкомісія в воєнкоматі

Прийшов медкомісію дали відстрочку 2 місяця чи забовязаний я лікуватися, Чи можуть мене лікувати в примусовому порядку, якщо мене признають придатним чи можу я з такими захворованнями виграти суд-невротичне заїкання високого ступеню(ст.85а), невротичний розлад з акцентуації по тривожному типу, гіперплазія простати, геморой, тиск.
Яка буде відповідальність якщо не зявитися на повторну мед-комісію.

20.06.2022 11:29 7912

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
751 відгук (750 +) (1 -)
Консультацій: 1904
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Примусовим лікуванням займалися лише в колишньому срср, тому з цього приводу можете не хвилюватися.

У відповідності до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, у воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк до 2 місяців. За медичними показаннями продовжується на строк до 2 місяців. Втретє продовження надається на такий самий строк. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

Таким чином, після закінчення терміну відстрочки, Вам потрібно буде повторно пройти огляд на ВЛК.

Вам встановили статтю 85-а, тобто Ви непридатні до військової служби у мирний час, обмежено придатні у воєнний час.

В Поясненні Розкладу хвороб до статті 85 вказано, що оглянутий підлягає поглибленому обстеженню невропатологом, психіатром, оториноларингологом, а по змозі - й логопедом. Обстеження таких осіб проводиться у неврологічному стаціонарі.

Якщо Ви не пройдете обстеження у стаціонарі, то наступного разу статтю 85-а можуть перкваліфікувати в статтю 85-б (так як саме з Вашої вини неможливо провести повноцінне обстеження в стаціонарі), а стаття 85-б означає, що особа придатна до військової служби.

Якщо ж лікування не дасть жодного позитивного ефекту, то Вас можуть визнати не тільки обмежено придатним, а й навіть взагалі непридатним до військової служби.

Стаття 85-а взагалі не передбачає можливості визнання особи придатною до служби. Тому якщо при незмінній статті 85-а Вам напишуть в постанові ВЛК "придатний", то таку постанову можна буде легко оскаржити і скасувати. Але для цього не обов'язково подавати в суд (суд це зараз дуже довго). Достатньо буде подати заяву про перегляд постанови ВЛК. Ця заява подається до вищестоящої ВЛК, або до центральної ВЛК - ЦВЛК, за адресою 01133, м. Київ, вул. Госпітальна, 16.

Для перегляду рішення особі необхідно подати у ВЛК вищого рівня або ЦВЛК заяву про перегляд оскаржуваної постанови ВЛК нижчого рівня та додати до заяви всі наявні документи, видані військово-лікарською комісією, рішення якої переглядається. Також в заяві необхідно вказати причини ініціювання перегляду.

Щодо інших захворювань:

тиск  - це стаття 39.

Класифікація ступеня артеріальної гіпертензії за рівнем АТ

Категорії

Систолічний АТ мм рт. ст.

Діастолічний АТ мм рт. ст.

1

2

3

АТ

Оптимальний
Нормальний
Високий нормальний

<120
<130
130-139

<80
<85
85-89

Гіпертензія

1 ступінь (м'яка АГ)
2 ступінь (помірна АГ)
3 ступінь (тяжка АГ)
Ізольована систолічна гіпертензія

140-159
160-170
>180
<=140

90-99
100-109
>= 110
<= 90

До пункту "а" належать:

гіпертонічна хвороба III стадії;

злоякісна (швидкопрогресуюча) форма гіпертонічної хвороби;

симптоматичні артеріальні гіпертензії з підвищенням артеріального тиску до 3 ступеня

До пункту "б" належать:

гіпертонічна хвороба II стадії;

симптоматичні артеріальні гіпертензії з підвищенням артеріального тиску до 2 ступеня

39-а - це однозначний висновок про непридатність, а стаття 39-б це Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально.

геморой - це стаття 43.

Спочатку пропонується хірургічне лікування. У разі незадовільних результатів лікування або відмови від нього огляд проводиться за пунктами "а", "б" або "в" - залежно від вираженості вторинної анемії, частоти загострень та стадії випадіння гемороїдальних вузлів. До частих загострень геморою належать випадки, коли оглянутий перебуває 2-3 рази на рік на стаціонарному лікуванні з довгими (1 місяць і більше) термінами госпіталізації з приводу кровотечі, тромбозу, запалення або випадіння гемороїдальних вузлів II-III ступенів, а також коли захворювання ускладнюється повторними кровотечами, що потребують стаціонарного лікування.

стаття 43-а: з частими загостреннями та вторинною анемією - Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально.

стаття 43-б: з випадінням вузлів 2-3 стадії - Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально.

стаття 43-в: з рідкими загостреннями при успішному лікуванні - придатні до служби.

гіперплазія простати: стаття 68.

При захворюваннях чоловічих статевих органів за показаннями пропонується хірургічне лікування.

До пункту "а" належать:

доброякісна гіперплазія передміхурової залози III-IV стадій зі значним порушенням сечовиділення при незадовільних результатах лікування або відмові від нього.

До пункту "б" належать:

доброякісна гіперплазія передміхурової залози II стадії з помірним порушенням сечовиділення (наявність залишкової сечі до 50 мл

Відповідальність за ігнорування повторної медкомісії: стаття 210-1 КупАП, штраф від 3400 до 5100 грн. (з урахуванням воєнного стану) це за умови, що Ви попереджені про дату повторної медкомісії.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram