Сусіди та санітарні норми.

Добрий день, є такая ситуція. У нашому підїзді у квартирі яка знаходиться під нашою квартирою жінка тримає/доглядає стару хвору людину.
Ця хвора людина лежача та не пересувається, тому є очевидно проблеми з туалетом, звідси є проблеми с неприємним запахом у підїзді та з вентиляційних отворів. (особливо коли на вулиці висока температура повітря). Також хворий 2-4 рази на день вигукує стони упродовж 10-15 хвилин.
Є якісь юридични інструменти щоб можна було покарати людину за це, та примусити змінити локацію?

22.06.2022 10:50 944

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що обрали саме мене!

    На сам перед, дуже важливо, щоб людина, яка доглядає хвору особу (далі-людина) бажала сама виправлення ситуації. Так як без добровільної згоди, відповідно до статті 30 Конституції України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

У невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.

Якщо людина бажає виправлення ситуації, але не знає як це зробити, необхідно  звернутися до органів місцевого самоврядування та відділу соціального захисту населення   з відповідною заявою, де зазначити стан ситуації, яка склалася  

   Як Ви зазначили у запитанні , що  хвора людина вигукує стони та Ви вважайте, що вона знаходиться в небезпеці то також можете викликати 102(поліція) чи 103(швидка допомога)  

 

   У разі виникнення питань, звертайтеся за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

         Прошу залишити відгук, якщо Вам сподобалася повнота та якість моєї консультації.

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram