Виїзд за кордон

Чи можливо виїхати за кордон, коли близький родич важко хворий ( мама) . Я військовозобов’язаний та стою на обліку.

06.07.2022 20:09 1032

Консультація виконавця

Павло Світич
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 31

Добрий вечір!

Порядок перетину державного кордону визначений Правилами перетинання державного кордону громадянами України затвердженими Постановою КМУ № 57 від 27.01.1995р.

Перелік осіб, яким дозволено виїзд за межі України, наведений в Постанові КМУ № 57 "Правила перетинання державного кордону". У відповідності до пункту 2-6 Правил, у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону мають військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Чи можливо виїхати за кордон, коли близький родич важко хворий ( мама)?

З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Однак, така заборона не є абсолютною. Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон зокрема:

 для супроводу:

особи з інвалідністю I чи II групи - у супроводі одного або обох батьків, на утриманні яких перебуває така особа з інвалідністю, дружини /чоловіка, повнолітніх сина/ доньки, їх дружини/ чоловіка (за наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки та інвалідність);

Таким чином, Ви можете виїхати за кордон (будучи військовозобов’язаним) в якості супроводжуючого Вашої матері, за умови наявності у неї І чи ІІ групи інвалідності.

 

Бажаю успіхів!

Адвокат Павло Світич

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram