Зміна місця прописки

По сімейним обставинам потрібно прописатися в іншій квартирі, місто одне, різні райони. Як правильно зробити з військоматом? Можливо є шаблон заяви на приписку виписку з військоматів?
08.07.2022 17:46 2145

Консультація виконавця

Добрий вечір.

Нормативно-правове обгрунтування 

Відповідно до п.56 Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних» від 7 грудня 2016 р. N 921, взяття на військовий облік, зняття та виключення з військового обліку призовників і військовозобов’язаних у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки здійснюється за їх особистої присутності. При цьому взяття на військовий облік, зняття або виключення з нього здійснюється за умови наявності паспорта громадянина України та військово-облікових документів, визначених у пункті 16 цього Порядку. Виключення з військового обліку осіб, які за рішенням суду визнані недієздатними, оголошені померлими (які пропали безвісти) або засуджені до позбавлення волі, здійснюється без їх особистої присутності. Про взяття призовників і військовозобов’язаних на військовий облік, зняття та виключення з нього в їх військово-облікових документах проставляються відповідні відмітки.

 Згідно частини 3  статті 37 Закону УкраїниПро військовий обовязок і військову службу”, Призовники, військовозобов’язані та резервісти після прибуття до нового місця проживання зобов’язані в семиденний строк стати на військовий облік та не раніше ніж за три дні до вибуття з місця проживання знятися із зазначеного обліку. У разі декларування місця проживання особи за декларацією про місце проживання, поданою в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, взяття на військовий облік, зняття з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється відповідними районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки на підставі відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів в електронній формі, надісланих органами реєстрації через Єдину інформаційну систему Міністерства внутрішніх справ України до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

     Згідно частини 4, 5  статті 37 Закону УкраїниПро військовий обовязок і військову службу”, зняттю з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України:

1) з військового обліку призовників (крім Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки України):

які вибувають в іншу місцевість (адміністративно-територіальну одиницю) України до нового місця проживання;

2) з військового обліку військовозобов’язаних:

які вибувають в іншу місцевість (адміністративно-територіальну одиницю) України до нового місця проживання;

  У воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки(військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України - без дозволу відповідного керівника).

    Згідно частини 1 статті 37 Закону України “Про військовий обов’язок і військовуслужбу”, Взяттю на військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України підлягають громадяни України на військовий облік військовозобов'язаних: військовозобов'язані, які прибули з інших місцевостей (адміністративно-територіальних одиниць) України або з-за кордону на нове місце проживання.

з військового обліку призовників (крім Служби безпеки України та Службизовнішньої розвідки України): 

які вибувають в іншу місцевість (адміністративно-територіальну одиницю) України до нового місця проживання; 

  Відповідно до п.1 додатка Постанови №1 Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних» від 7 грудня 2016 р. N 921, призовники та військовозобов'язані повинні перебувати на військовому обліку за місцем проживання у районних (міських) військових комісаріатах ​​(військовообов'язані СБУ - у Центральному управлінні або регіональних органах СБУ), за місцем роботи (навчання) на підприємствах, установах , організаціях, виконавчих органах сільських, селищних та міських рад, а також при тимчасовому вибутті за межі України за місцем консульського обліку у дипломатичних установах України

  Відповідно до п.1 додатка Постанови №1 Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних» від 7 грудня 2016 р. N 921, призовники і військовозобов’язані, які прибули до нового місця проживання в адміністративно-територіальну одиницю, де відсутні районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, для взяття на військовий облік у семиденний строк особисто прибувають із військово-обліковими документами у районний (міський) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, який організовує та веде військовий облік призовників і військовозобов’язаних на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.Про призовників і військовозобов’язаних, які вибули до нового постійного місця проживання за межі адміністративно-територіальної одиниці без зняття з військового обліку, виконавчий орган сільської, селищної або міської ради повідомляє районному (міському) територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для вжиття відповідних заходів.

     Таким чином, для зняття з обліку, Ви повинні за три дні до виїзду до нового місця проживання подати письмову заяву  до керівника ТЦКСП(військкомату) про зняття з обліку та надання дозволу на виїзд у зв’язку з вибуттям в іншу місцевість(район) до нового місця проживання. Вам необхідно заяву про зняття з обліку(зразок надається) та просити зняття з обліку та надати дозвіл на виїзд у зв’язку із зміною місця проживання. Після чого, військомат(ТЦКСП) може надати для підпису заяву про обов’язок з’явитися у 7-денний строк до військомату(ТЦКСП) за новим місцем перебування та проставити штамп у Ваш військово обліковий документ про зняття з обліку. Для взяття на військовий облік Виз обов’язані особисто прибути до до керівника ТЦКСП(військкомату) за новим місцем проживання та подати заяву на ім’я до керівника ТЦКСП(військкомату) про взяття на військовий облік, після чого Вам проставлять відмітку про взяття на облік, після чого Ви зможете зареєструвати нове місце проживання. 

Якщо не станете на облік протягом 7 днів, то передбачено адміністративну відповідальність відповідно до ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення((https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text)), за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку тягне за собою накладення штрафу. Тобто військовозобов'язаний, що не став на облік за своїм поточниммісцезнаходженням, може бути оштрафований на суму від 850 до 1700 грн.

Зразок для зняття з обліку

                                                                                                 

                                                                                                  Від _________________р. народження

                                                                                                  ___________________________________________                    

                                                                                               (прізвище, імя по батькові)

                                                                                                що проживає_______________________________

                                                                                                     ______________________________ (адреса)

                                                            ___________________________________________

ЗАЯВА

Прошу зняти мене з військового обліку та надати дозвіл на виїзд у звязку із зміною місця проживання на _______________________________________________________

(вказати точну адресу нового місця проживання)

Причини ______________________________________________________ (причини переїзду сімї  (купівля нерухомаості, продажа, реєстрація за місцем проживання батьків, тощо))

__________________________________________________________________ 

_________________________________________________________________

Прибувши на місце проживання зобовязуюсь зявитись у територіальний центр комплектації та соціальної підтримки протягом семи днів для взяття на військовий облік.

Додаток

1) Військово-обліковий документ
2) Паспорт громадянина України

3)(за наявності - право власності (докази необхідності переїзду)


«____»__________ 2022р.           ______________ (підпис)                            _____________(Прізвище ініціали)

Зразок про взяття на облік

                                                                                          Керівнику________ районного територіального центру       

                                                                                            комплектування та соціальноїпідтримки

                                                                                            Від _________________р. народження

                                                                                                  ___________________________________________                    

                                                                                               (прізвище, імя по батькові)

                                                                                                що проживає_______________________________

                                                                                                     ______________________________ (адреса)

                                                            ___________________________________________

З А Я В А

про взяття на військовий облік

 

      Я ________________________,  __________ ________ р.н., змінив місце проживання з________________________ на нове місце проживання ______________________________.

    Прибуття на нове місце проживання підтверджується _______________________(або причини реєстрації за новим місцем прживання).

 На підставі вищевикладеного, керуючись вимогами частини 1 статті 37 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, -

 

ПРОШУ :

 

1. Взяти мене на військовий облік, як військовозобов’язаного(призовника) у зв’язку з прибуттям з інших місцевостей (адміністративно-територіальних одиниць) України на нове місце проживання.

 

Додатки:

1) Військово-обліковий документ
2) Паспорт громадянина України

3)(за наявності - право власності (докази необхідності переїзду)

З повагою

«___»  ______ 2022 року.                        _________                                          _________________

Якщо у Вас залишились додаткові питання можете звертатися на пошту lexfirmgp@gmail.com або за допомогою месенджерів(0951856806).

Дякую за звернення, буду вдячний за відгук.

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram