Виїзд за кордон

Доброго дня!!! Маю довідку з воєнкомату від 2008 року що я знятий з військового обліку по стану здоров`я. В березні хотів виїхати за кордон але мене не пустили з зв`язку тим що цього не достатньо, треба висновок військової медкомісіі.Я не звертався але читаю що є зміни де чітко вказано що хто не є на війському обліку то може виїхати і не потрібно дозволу війскомата.

11.07.2022 12:54 883

Консультація виконавця

Павло Світич
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 31

Добрий день!

Відповідно до офіційної позиції Державної прикордонної служби України (посилання на сайт: https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu), громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

  • визнані встановленим порядком непридатними до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку (тимчасове посвідчення військовозобов’язаного або військовий квиток з відміткою, витяг з наказу про звільнення з військової служби та виключення зі списків особового складу).

Таким чином, щоб виїхати за кордон Ви повинні бути ВИКЛЮЧЕНІ з військового обліку, а не ЗНЯТІ, оскільки відмітка про ЗНЯТТЯ з військового обліку не дає право перетинати кордон.

Відповідно, довідка про зняття Вас з військового обліку за станом здоров’я не даватиме права перетнути кордон, та не братиметься до уваги прикордонниками.

Крім цього, звертаю увагу, що право на виїзд за кордон мають більшість із тих, хто не підлягає мобілізації відповідно до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", посилання на Закон: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

Бажаю успіхів!

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram