Перемога у Грін карт лотереї. Співбесіда у Німмеччині, як виїхати чоловіку або безстроково відкласти співбесіду?

Виграли з дружиною (вона переможець) у Грінкарт лотереї. На 11 серпня назначено співбесіду у консульстві США в Німмеччині. Чи є у зв`язку з цим якісь законні підстави тимчасово виїхати за кордон? Мені 29 років, не служив. Або ж можливо військовий стан в Україні прирівнюється до форсмажорних обставин і можна відкласти співбесіду до можливості виїзжати? Хоча в лотереї вказаний кінцевий срок це 30 вересня і треба бути особисто на співбесіді. І ще одне уточнення, якщо дружина пройде співбесіду без мене, і рішення консула буде позитивним, то як я зможу потім до неї приєднатися?

15.07.2022 16:32 3211

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 739

Вітаю!

ЧОЛОВІК НЕ МАЄ ПРАВА НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ.

ВСІ ПІДСТАВИ НА ПРАВО ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ НАВЕДЕНІ В ОФІЦІЙНОМУ ПОВІДОМЛЕННІ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ:

https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ МОЖНА ДРУЖИНІ ПЕРЕНОСИТИ ІНТЕРВ'Ю. НЕХАЙ ВОНА ПІДГОТУЄ ВСІ НАЛЕЖНІ ДОКУМЕНТИ ТА В ПРИЗНАЧЕНИЙ ЧАС З'ЯВИТЬСЯ НА СПІВБЕСІДУ. 

ОФОРМИТЕ НОТАРІАЛЬНЕ ДОРУЧЕННЯ ВІД ЧОЛОВІКА ДРУЖИНІ НА ПРЕДСТАВНИЦТВО ЙОГО ІНТЕРЕСІВ В КОНСУЛЬСТВІ США В НІМЕЧЧИНІ. 

ДОРУЧЕННЯ ОФІЦІЙНО ПЕРЕКЛАДІТЬ НА АНГЛІЙСЬКУ МОВУ (ПЕРЕКЛАД ПОВИНЕН БУТИ ЗАВІРЕН НОТАРІУСОМ) ТА АПОСТІЛІРУЙТЕ В УКРАЇНІ.

ПОЗИТИВНЕ РІШЕННЯ НЕ НАДАЄ ПРАВА ВІДРАЗУ ВИЇХАТИ В США. ЩЕ ПОВИНЕ ПРОЙТИ ДЕЯКИЙ ЧАС НА ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ. 

ЯКЩО ВАМ НАДАДУТЬ ПРАВО НА ПОСТІЙНО МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ,  ТО ВАМ В УКРАЇНІ ПОТРІБНО БУДЕ ПРОЙТИ СПЕЦІАЛЬНУ ПРОЦЕДУРУ ТА ОТРИМПТИ ДОЗВІЛ НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ.

Процедурою вибуття на постійне місце проживання за кордон передбачено надання відповідного дозволу Державною міграційною службою України. Цей дозвіл передбачає й погодження з військового комісаріату.

Людина, яка вибуває з України, втрачає зв’язок, вона вже не стоїть на обліку в тому чи іншому військовому комісаріаті і не є військовозобов’язаною, тому ця людина може спокійно перетнути кордон.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram