Виїзд за кордон з тьома дітьми на утриманні

Мені 35 років, я маю трьох дітей на утриманні: двоє за свідоцтвом про народження, де я є батьком; та один за свідоством про шлюб з матір`ю дитини, де в свідоцтві про народження цієї дитини батько вписан відповідно за ст 135 СКУ (такої людини не існує, лише однофамільці та з схожим ім`ям) й дружина була до одруження зі мною одинокою матір`ю.
Наразі всі діти разом з дружиною знаходяться за кордоном. Я маю на меті скористатися своїм правом виїзду через державний кордон як чоловік, на утриманні якого є троє дітей та поїхати до своєї родини.
Для цього маю оригінали свідоцтв про народження всіх дітей та оригінал свідоцтва про шлюб з матір`ю дитини, а також довідку про те, що дружина вважалася мати одиночкою та отримувала допомогу й витяг з реєстру актів цивільного стану про записа батька відповідно до ст 135 СКУ.
Питання в тому, чи достатньо в мене підстав для виїзду за кордон та що мені може знадобиться додатково для перетину кордону в моїй ситуації?? Яким чином довести, що всі діти знаходяться саме на моєму утриманні й немає більше піклувальників й потрібно взагалі мені це доводити?
Що стосується війскового зобов`язанная, - то я знятий з обліку Воєнкомату та відповідно до ст 23 ЗУ "Про мобілізацію" маю право на відстрочку, але жодних документів не маю. З початку війни брав участь як волонтер та допомагав військовим з тероборони на блокпостах в місті Києві.

16.07.2022 00:48 1045

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
421 відгук (419 +) (2 -)
Консультацій: 1602
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго ранку. 

Згідно п. 2-6 Постанови КМУ №57 від 27.01.1995 у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації на підставі статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

Відповідно до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову за мобілізацією жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років. 

Згідно офіційного роз'яснення ДПС України опублікованому за посиланням https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/ підтверджуючими документами факту перебування на утриманні 3 дітей віком до 18 років є один з наступних документів:

1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше або рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком або рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

3) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

У вашому випадку документами які дають право перетинку кордону буде:

1. Паспорт громадянина України для виїзду закордон. 

2. Свідоцтво про шлюб (оригінал або нотаріально засвідчена копія);

3. Свідоцтво про народження всіх трьох дітей (оригінали чи засвідчені копії).

З вказаними документи їдете одразу на пункт пропуску для перетину державного кордону.

Бажаю успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram