Відстрочка на період лікування

Доброго дня!Якщо у мене виявили гипатит С,чи маю я право на відстрочку на період лікування?Якщо маю як правильно її оформити.Дякую.

26.07.2022 06:34 975

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що обрали саме мене!

 У Вашому випадку, якщо Ви проходите лікування оформляти відстрочку не потрібно, одною з поважних причин при неявки до військкомату є хвороба, тому довідка буде доказом поважності неявки. Зрозуміло, що вона має бути оформлена відповідним чином.

Інша справа, - наслідки хвороби. Після лікування, якщо отримаєте повістку, або за власної ініціативи  відповідно до наказу Міністерства оборони України від 14 серпня 2008 року № 402 "Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України" Ви маєте пройти  військово-лікарську експертизу, яка  в комплексі визначає стійкість хвороби  шляхом медичного огляду особи  визначає ступень придатності до військової служби. Якщо у ВЛК виникають сумніви, вони додатково призначають обстеження , визначають динаміку розвитку хвороби, податливість до лікування хвороби. Для цього потрібні спеціальні медичні знання, тому необхідно з цих питань порадитись з лікарями, які попередньо мають ознайомитись з вимогами вищезазначеного наказу  та у подальшому правильно написати (зазначити) ті показники, які впливають ступень придатності до військової служби.

Лікуючий лікар має так написати епікриз, щоби у членів ВЛК може не залишитись  будь-яких сумнівів, щодо Вашої хвороби та не придатності до військової служби..

  

            Відстрочка може бути від 1 до 6 місяців. Але якщо Вас знімають з військового обліку. Це безстроково.

Обов’язково, при проходженні ВЛК, Ви маєте право залучити до матеріалів проходження комісії попередні епікризи своїх хвороб. Щоб члені комісії мали уяву про стан Вашого здоров’я та зробили об’єктивний висновок щодо придатності до військової служби.    

У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

 

Якщо Вам, була корисна консультація, прошу залишити відгук.

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram