Хронічна екзема

Добрий день. Мені 37 років, в мене хронічна екзема з дитинства. У 2005 був комісований з арміі за статьею 67б. У 2015 році викликали на перекомисию до військомату та написали у квитку придатний до військової служби, зараз мене мобілізували, мед.комісію не проходив та під час служби за 3 місяці экзема запалилася вже двічі але у шпеталю не можуть полипшити стан. Підкажіть що мені робить?

31.07.2022 14:29 1556

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!

У відповідності до ст. 26 ЗУ «Про військовий обов'язок і військову службу»

Військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, звільняються з військової служби на підставах: за станом здоров’я - на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби в мирний час або обмежену придатність у воєнний час, за винятком випадків, визначених положеннями про проходження громадянами України військової служби.

Відповідно до ст. 59 Наказу «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України» - Стани після перенесених гострих, загострення хронічних хвороб шкіри та підшкірної клітковини, хірургічного лікування (фурункул, фурункульоз, карбункул, флегмона, абсцес, імпетиго, ектима, гостра екзема, дерматити, пітиріаз рожевий, багатоформна еритема, парапсоріаз) - тимчасово непридатні. Потребують лікування, відпустки, звільнення тощо.

Відповідно до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого Наказом Міноборони України від 14.08.2008 № 402 для визначення погіршення стану здоров’я та призначення лікування Ви маєте отримати направлення на медичний огляд ВЛК.

Для цього Ви маєте подати рапорт командиру військової частини (якщо Ви вже не в госпіталі, а якщо у госпіталі то командиру медичної частини) в якому обов’язково зазначити, що стан Вашого здоров’я значно погіршився та Ви просите направити Вас на ВЛК, якщо у Вас є додаткові документи, що підтверджують Вашу хворобу обов’язково прикладіть їх до цього рапорту. Строк розгляду такого рапорту до місяця.

На ВЛК має бути встановлена ступінь Вашої придатності і виходячи з цього подальша можливість/неможливість служби

Якщо у Вас залишились додаткові запитання пишіть.

Бажаю успіхів!

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram