Благодійний фонд

Доброго дня.
Хочу проконсультуватися, можливо за плату.
Є благодійний фонд, він спрівпрацює з аптеками за програмою є допомога.
Чи можливо з даними аптеками підписати договір для можливості округлення решти з покупки клієнта в аптеці (за бажанням) та перерахуванням на Фонд цієї решти?

02.08.2022 12:19 765

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

 

Дійсно Ви можете укласти договір між благодійним фондом та аптеками, але відповідно до  статті 633 Цивільного кодексу України правовідносини між аптекою та споживачем є публічним договором.  

Публічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов'язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв'язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо).

Умови публічного договору встановлюються однаковими для всіх споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги.

Сама процедура оформлення округлення решти з покупки клієнта аптекою, також передбачає документального оформлення. Уявить собі, що при цьому Ви маєтне з кожного клієнта відібрати заяву, що він не заперечує проти перерахування решти з покупки благодійному фонду. Це необхідно робити для того, щоб у подальшому довести, що бажання клієнта   було добровільним. Інакше це є порушенням законодавства про захист прав споживачів. Уявіть собі особа, яка дала згоду усно, в силу медичних показників забула про цю усну згоду та звернулася до контролюючих органів зі скаргою. Виникає питання, як Ви доведете, що особа дала згоду? Як правило, Закон на боці споживача та Вам необхідно доводити добровільність залишення решти.  Крім того облік решти має вестись окремо.

Тому у Вашому випадку потрібно прорахувати «за» та «проти» ніж укласти цей договір.   

 

У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

 

Якщо Вам, була корисна консультація, прошу залишити відгук.

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram